Consilierii locali PSD+ALDE cer demararea unui audit la Regia de Termoficare

Consilierii locali PSD+ALDE solicită de urgenţă demararea unui audit al Primăriei Cluj-Napoca la Regia Autonomă de Termoficare, reclamând posibile ilegalități în legătură cu achizițiile realizate de RAT.

Solicitarea consilierilor vine după ce la ultima ședință de Consiliu Local au existat mai multe discuții referitoare la un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici de achiziţie a unor centrale termice pentru dotarea a cinci unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.

La întrebarea consilierului local Adrian Mureşan(ALDE) privind necesitatea acestei investiţii, având în vedere că anul trecut au fost achiziţionate centrale noi, reprezentantul regiei a precizat că fără organizarea unei licitaţii, centralele au fost cumparate şi montate.

“Este uluitor modul în care Regia Autonomă de Termoficare înţelege să îşi desfaşoare activitatea de achiziţii în anul 2018, fără să aibă indicatori tehnico-economici aprobaţi, fără o minima transparenţă, existând premisele unor licitaţii trucate, cu câştigători ştiuţi în prealabil. Este un caz de competenţa DNA, Consiliul Local trebuia să aprobe preţurile de la care să plece licitaţia, ulterior să se organizeze licitaţia, nu invers”, a declarat consilierul Adrian Muresan.

“Solicităm de urgenţă demararea unui audit financiar, pentru verificarea tuturor licitaţiilor din ultimii ani, este un caz de o gravitate extraordinară. Pe lângă faptul că regia este susţinută în fiecare an prin subvenţii acordate din bugetul oraşului, fiind o regie neperformantă din toate punctele de vedere, prin acest management prost se crează imaginea de licitaţii prost întocmite, încălcând legea.

Totodată solicit reanalizarea investiţiilor de modernizare a şapte puncte termice în zona Pata-Mărăşti a căror indicatori tehnico-economici s-au aprobat prin HCL 1012 din 19 decembrie 2017 şi verificarea dacă la aceste obiective licitaţiile s-au derulat fără încălcarea legii.

Aşteptăm raportul de audit până la votarea bugetului regiei pe anul 2018, întrucât acest mod de lucru este total neprofesionist, în cazul în care nu vom obţine clarificari nu vom vota bugetul” a declaratși  consilierul local PSD Andras Tothfalusi.

Postaţi un comentariu