Consilierii judeţeni l-au sancţionat pe directorul general al DGASPC Cluj

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Consiliul Județean Cluj, întrunit în ședință extraordinară, a adoptat vineri, 3 februarie 2017, proiectul de hotărâre privind sancționarea disciplinară a directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Claudiu Daniel Tămaș.

Decizia forului administrativ județean vine ca urmare a cercetării administrative întreprinse în acest sens de o c omisie de disciplină care a propus sancţionarea disciplinară a directorului Claudiu Daniel Tămaș cu diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.  Sancțiunea vine ca urmare a unei serii de abateri disciplinare constatate în exercitarea funcției de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijență repetată în rezolvarea lucrărilor și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină.

„Pe parcursul efectuării cercetării disciplinare s-au constatat indicii că poate fi angajată răspunderea contravențională, comisia de disciplină a sesizat Inspectoratul Județean în Construcții Cluj (adresa nr. 60/17.01.2016, urmând ca acesta să dispună măsurile care se impun.  Totodată, întrucât s-au constatat indicii că faptele constatate pe parcursul cercetării pot angaja răspunderea penală, Comisia de disciplină a sesizat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (Sesizarea nr. 61/17.01.2016 și adresa nr. 2001/26.01.2017)”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

 

Postaţi un comentariu