Componente pentru airbag de ultimă generație se produc la TenarisSilcotub Zalău

Sursa foto: tenaris.com

TenarisSilcotub a finalizat o nouă investiție în fabrica sa din Zalău, prin noua linie destinată producției de componente pentru airbag de ultimă generație. Investiția se ridică la 5,5 milioane de dolari și este singura linie din Europa ce are testarea componentelor 100% automatizată.

Principalul beneficiar din România pentru aceste produse este Autoliv, lider mondial în producția de sisteme de siguranță pentru autovehicule și partener al TenarisSilcotub de aproape 20 de ani. În cele două decenii de colaborare Autoliv și Tenaris au dezvoltat împreună noi tehnologii, pentru a crea capacități noi, pentru a reduce rata defectelor și pentru a salva cât mai multe vieți.

Noua linie completează strategia producătorului de țevi de consolidare a poziției deținute pe piața componentelor pentru airbag-uri. Aceasta include, pe lângă echipamente de precizie pentru fabricarea inflatoarelor pentru airbag, o instalație de control unicat, prototip dezvoltat de către echipa R&D Tenaris ce înglobează metode multiple de control.

„Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, perspectiva adoptată de Tenaris este de a pune pe primul loc satisfacerea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienților din industria auto. Ele ne determină, în același timp, să ne autodepășim permanent. Noua linie, ce include tehnologie de ultima generație și echipamente inovatoare concepute de echipa R&D Tenaris, asigură eficiență, precizie înaltă, dar și controlul automat al calității produselor”, a declarat Mihaela Popescu, președinte TenarisSilcotub Zalău.

În ultimii 10 ani, Tenaris a investit în Zalău peste 15 milioane de dolari în linii de producție, echipamente și tehnologie pentru fabricarea de produse și componente cu valoare adăugată mare destinate industriei auto. Tenaris este, de altfel, lider mondial în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. TenarisSilcotub, parte din grupul Tenaris, este și cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto.

Distribuie:

Postaţi un comentariu