Com’on Cluj și-a lansat campania video de promovare. Clujenii își mai pot înscrie proiectele până la finalul lunii

eepurl.com

Proiectul de bugetare participativă pentru tineret Com’on Cluj și-a lansat campania video de promovare. Campania se focusează pe șase dintre proiectele înscrise deja pentru finanțare prin bugetare participativă de tineret,  inițiatorii proiectelor fiind protagoniștii unor spoturi care constituie o serie „Com’on!” – îndemn care transmite spiritul acestei inițiative (participarea comunității) și încurajează ideile tinerilor clujeni.

În prima parte a campaniei video, vor fi difuzate primele trei clipuri, urmând ca următoarele să fie difuzate în viitorul apropiat.

HungaRomânisme

Doggy Track Dorobanților

Reactor de Creație și Experiment

Scopul acestui proiect este derularea unui proces de bugetare participativă bazat pe implicarea tinerilor. Pe baza rezultatelor obţinute, Municipiul Cluj-Napoca va finanța implementarea unor proiecte în cadrul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului. Obiectivul strategic este crearea unui portofoliu de 250 de proiecte propuse de către tineri și adresate comunității locale, proiecte care vor contribui la participarea activă a locuitorilor în viața comunității, se vor derula în spații publice și comunitare și vor asigura accesul liber fără o barieră financiară (bilet). Bugetul total al activităţilor culturale, educative, sportive, civice etc. preconizate a se realiza va fi de aproximativ 500.000 lei.

„COM’ON Cluj-Napoca” este denumirea aleasă pentru această inițiativă. COM’ON dorește să transmită spiritul acestui proiect, faptul că este un proiect al întregii comunități, dar conține și un îndemn des folosit în limba engleză, un fel de HAIDE, care îndeamnă la o participare. Acest proiect este, totodată, un test pentru tinerii clujeni, deoarece își asumă derularea unui proces participativ prin care ei pot propune şi pot stabili o serie de priorităţi.

Iniţiatorii consideră că mobilizarea ce s-a manifestat cu ocazia candidaturii pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului dovedește faptul că există o și mai mare forță neexploatată în cadrul comunității clujene.

Tinerii clujeni își pot înscrie în continuare proiectele AICI, până pe 28 februarie 2015.

Postaţi un comentariu