Clujul va găzdui Conferința Open Innovation 2.0 2017

Foto: Dan Bodea

Cluj-Napoca a fost ales de Comisia Europeană pentru organizarea conferinței anuale pentru Inovație, anul viitor. La Conferința Comisiei Europene Open Innovation 2.0 din 2017 vor participa peste 300 de specialiști în inovare, factori de decizie politici, companii din toată Europa. Este pentru prima dată când Conferința este organizată în Europa de Est, până acum, edițiile anterioare desfășurându-se la Dublin (de două ori), Espoo și Amsterdam.

„Este oficial acum faptul că cea de-a cincea ediție a Conferinței Open Innovation 2.0 2017 va avea loc în inima Transilvaniei, România, la Cluj-Napoca. În timpul procesului de aplicare pentru găzduirea evenimentului, orașul a dovedit că are capacitatea conceptuală și leadership substanțial în zona de inovare pentru a putea fi gazda din 2017 a Conferinței OI2.0”, se arată în anunţul publicat pe site-ul oficial al Comisiei Europene.

Timp de aproape o săptămână, orașul va fi gazda celui mai important eveniment în domeniul inovării susținut de Comisia Europeană. “Alegerea Clujului pentru organizarea acestei conferințe reprezintă recunoașterea eforturilor comunității locale și regionale în crearea unui ecosistem deschis și functional pentru inovare. Alegerea orașului nostru pentru ediția din 2017 reprezină o oportunitate deosebită pentru promovarea actorilor, proiectelor, ideilor, cunoștințelor, tehnologiilor dezvoltate în orasul nostru, în Transilvania si chiar în România.”, a explicat primarul Emil Boc.

Candidatura în vederea obținerii organizării acestui eveniment a fost posibilă prin colaborarea dintre primărie și ARIES Transilvania. ARIES Transilvania și clusterul iTech Transilvania au reprezentat și promovat Clujul în luna mai a acestui an la ediția de la Amsterdam a Conferinței Open Innovation 2.0, ca hub de tehnologie cu un mare potențial de inovare, trezind interesul organizatorilor și participanților în descoperirea și valorificarea potențialului din această regiune.

„În Clujul secolului XXI, viziunea comună trebuie să fie punctul de plecare în dezvoltarea oraşului, iar inovarea, procesul prin care să creăm noi oportunităţi şi pieţe. Clusterele clujene din diferite domenii, împreună cu autorităţile şi universităţile locale, au început deja să lucreze la proiecte comune, însă, pentru a reuşi să punem pe picioare o strategie de dezvoltare pe termen lung a tuturor industriilor, trebuie să lăsăm concurenţa la o parte şi să folosim resursele pe care le avem la dispoziţie, să experimentăm şi să dezvoltăm produse inovatoare, care să facă diferenţa. În 2017, vom face trecerea de la inovarea deschisă la învăţarea conceptului de inovare deschisă 2.0. Deseori, inovarea apare atunci când oamenii din domenii diferite își dau mâna și lucrează împreună, iar IT-ul este componenta care coagulează ideile și face posibilă aducerea lor la îndemâna comunității. Conferința Inovare Deschisă 2.0 are rolul de a aduce în discuție aceste aspecte și de a ajuta Clujul să devină o piaţă care să genereze inovaţia”, a declarat Voicu Oprean, preşedintele ARIES Transilvania.

Postaţi un comentariu