Clujul pierde 28 de milioane de euro la buget. Boc: “Este un jaf ce face Guvernul”

Cluj-Napoca pierde prin proiectul de buget naţional pe 2018 circa 28 de milioane de euro. Primarul Emil Boc a făcut apel la toţi parlamentarii de Cluj să depună amendamente la proiectul de buget pentru ca municipiul să beneficieze măcar de o alocare similară cu cea din 2017.

“Aşa cum arată proiectul de buget avem o pierdere de 28 de milioane de euro comparativ cu 2017, pierdere care provine din diminuarea cotelor de impozit pe venit. Practic pierdem cât valorează o sală polivalentă. Noi primeam o cotă de 41,7% din impozitul pe veniturile salariaţilor din Cluj, iar acum pentru ca suma pe care o primim de la buget să fie măcar aceeaşi ar fi trebuit majorată această cotă la cel puţin 60%. Nu s-a întâmplat aşa, ci s-a majorat cota, doar la 43%. Ne exprimăm speranţa că nu va fi adoptat aşa proiectul de buget, ca atare am trimis tuturor parlamentarilor de Cluj, indiferent de culoarea politică, o scrisoare prin care îi rugăm să depună un amendament care conţine această cotă de 60%”, a declarat primarul Emil Boc.

Acesta a spus că este de acord cu solidaritatea, dar nu cu jaful. “Nu sunt de acord cu jefuirea administraţiilor locale care sunt eficiente şi care produc resurse. Practic nouă ni se iau toţi banii pe care ni i-a rambursat UE pentru proiectele realizate. 28 de milioane de milioane de euro, primiţi de la UE ne sunt luaţi de Bucureşti. În Europa, pentru că autorităţile locale sunt cele care se confruntă cu tot mai multe probleme, guvernele alocă tot mai mulţi bani la nivel local. În România este exact invers, se iau resursele de la comunităţile locale”, a spus Boc.

Primarul a precizat că impozitele şi taxele locale nu se vor majora la Cluj-Napoca în 2018, în ciuda acestei pierderi la buget. “Va fi foarte complicat să facem bugetul pe 2018, dar nu e moral să plătească clujenii această pierdere. Avem mai multe scenarii de lucru, cel mai probabil va trebui să renunţăm la unele investiţii”, a adăugat primarul.

2 Comentarii

  1. nuțu constantin spune:

    PIERDEREA DE#8 MIL.€ ESTE DIN DIMINUAREA COTELOR DE IMPOZIT. DE : TOATE ADMINISTRATIILE DI TAR PIERD. Terminați cu aceste golanii și SPECULATII PE Faceboooooooo(k)c !!!!!

Postaţi un comentariu