Clujenii se pregătesc de protest

Imagine de arhivă | Foto: Dan Bodea

În ziua în care la București este programat un important miting de protest la care sunt așteptați mii de participanți din toată țara, un marș de protest este organizat astăzi de la ora 18.00 și la Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Protestul de ,,acasă” e la fel de valoros că și cel de la Parlament! Anul trecut AU fost 250.000 în Capitală, și AM fost 600.000 în toată țara! Cu cât vom fi mai mulți prezenți în toate orașele, cu atât in 20 Ianuarie vocea noastră e mai puternică și legitimă!

1. Vrem ca Justiția să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției!
2. Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală!
3. Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice!
4. Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege menționate anterior

Sâmbătă, ieșim cu toții în stradă să le arătăm că de la Cluj până la București, ÎI VEDE o țară întreagă și nu le vom permite să își facă de cap.
Nu poți să vii la București?
HAI ÎN STRADĂ LA CLUJ la Clopot, vizavi de sediul PSD pentru operatiunea ,,CU OCHII pe VOI!” care va avea loc înainte de a pleca în marș. Ce îți propunem?
Vino la ora 18 cu inca o ,,pereche de ochi” (găsești instrucțiunile în video-ul de la coverul evenimentului realizat de către Declic) pe care ii vom lumina cu ajutorul lanternelor de la telefoane” au scris pe pagina evenimentului organizatorii.

Peste 1.000 de clujeni și-au anunțat intenția de a participa la acest protest.

În această dimineață zeci de persoane din Cluj-Napoca au pornit cu câteva maşini personale pentru a participa la mitingul de protest anunţat la Bucureşti faţă de modificarea legilor justiţiei. Potrivit Mediafax, clujenii îmbarcați în șase mașini s-au întâlnit la ieșirea din oraș având cu ei steaguri tricolore şi bannere cu mesajul ”Spune NU corupţiei”, iar de aici au plecat spre capitală. Tot spre București a pornit și un alt grup la iniţiativa fostului senator UDMR de Cluj, Eckstein Kovacs Peter.

Postaţi un comentariu