Clujenii se pot închina la moaștele Sfântului Ioan Paul al II-lea la catedrala Schimbarea la Față

Moaste Sfântul Ioan Paul al II-lea. Foto: Dan Bodea

Circa 200 de clujeni au participat în această dimineață la liturghia arhierească de la catedrala greco-catolică Schimbarea la Față din Cluj-Napoca. Cu acest prilej, la finalul slujbei, credincioșii s-au putut închina la moaște ale Sfântului Ioan Paul al II-lea.

” Am primit cu bucurie aici relicvele din sângele Papei Ioan Paul Al II-lea. Greco-catolicii și românii în general trebuie să rămână cu o amintire scumpă a primului pontif care a călcat pe plaiul mioritic și a avut o foarte frumoasă expresie referindu-se la țara noastră. A spus <<vin cu bucurie aici în grădina Maicii Domnului>>. Am avut ocazia să mergem într-o vizită la cardianul de Cracovia care a fost și secretarul Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea, care ne-a primit cu multă bucurie și printre alte daruri pe care ni le-a făcut au fost și aceste moaște. Este un relicvar care poartă un mic petec dintr-o pânză care a fost înmuiată în sângele Sfântului Ioan Paul al II-lea. De aceea se consideră că sunt relicve de gradul I, care pot fi supuse spre venerație. Deci atenție nu este o adorație, noi ne rugăm lui Dumnezeu, iar pe Sfântul Ioan Paul al II-lea îl rugăm să mijlocească harul care vine de la Dumnezeu”, a declarat PS Florentin Crihălmeanu, episcopul de Cluj-Gherla.

Oamenii au așteptat răbdători să se închine la moaștele așezate pe o masă unde se afla și un portret al Papei Ioan Paul al II-lea. La ieșirea din biserică credincioșii au spus că au fost foarte emoționați să participe la acest eveniment special. ”Dacă citim despre Papa Ioan Paul al II-lea și știm cine a fost e suficient să îi vedem portretul și să luăm exemplul său, prin rugăciune, spovadă și respectarea Sfintelor Sacramente. Te simți alături de sfinți și de Dumnezeu”, a spus o clujeancă.

”Mă apropiu de 80 de ani și pot să spun că a fost ceva deosebit, aparte, ceva sacru, ceva sfânt. S-au unit sufletele și inimile românilor și a tuturor celor care au venit să-l vadă”, a mărturisit cu lacrimi în ochi o altă credincioasă.

” E frumos și civilizat. M-am rugat pentru mama”, a spus o tânără mămică la ieșirea din biserică.

Relicvariul cu moaștele Sfântului Ioan Paul al II-lea vor fi expuse toată ziua în catedrală pentru a putea fi venerate de credincioși.

Galerie foto: Dan Bodea

Citește și Moaşte ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea vor fi expuse la Cluj  

 

Postaţi un comentariu