Cifre înspăimântătoare la DGASPC Cluj: 9 decese și aproape 200 de infectări cu coronavirus printre angajați, bătrâni și copii

Explozie de infectări cu coronavirus la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC). Weekendul trecut a fost unul de coșmar pentru instituția care are în îngrijire persoane vârstnice, adulți cu dizabilități și copii instituționalizați de pe toată raza județului Cluj, prin numărul uriaș de cazuri pozitive de coronavirus depistate, mai exact 170.

Potrivit conducerii DGASPC Cluj, direcție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în prezent, la nivelul centrelor pentru persoane vârstnice sunt 66 de beneficiari și 17 angajați infectați cu COVID-19. De asemenea, în cadrul centrelor de îngrijire și asistență pentru adulți cu dizabilități sunt 31 de beneficiari și 17 angajați pozitivi. Nu în ultimul rând, în unitățile rezidențiale, vorbim și de 11 copii și 23 de angajați infectați cu COVID-19, în timp ce în aparatul propriu al DGASPC Cluj există 5 angajați testați pozitiv cu coronavirus.

De la începutul pandemiei, în DGASPC Cluj, au fost înregistrate și 9 decese, 4 printre persoanele internate în centrele pentru persoane vârstnice, și alte 5 printre persoanele aflate în îngrijire în centrele pentru adulți cu dizabilități.

”Măsurile pentru prevenirea infectării cu coronavirus au constat în impunerea cu strictețe a procedurii operaționale privind managementul măsurilor din starea de alertă atât din punctul de vedere al relației cu beneficiarii din comunitate cât și cu beneficiarii din cadrul centrelor. S-a dispus prelucrarea măsurilor periodic, atât la nivelul serviciilor, cât și a unităților rezidențiale de către șef serviciu, respectiv șef centru.

De asemenea, măsurile de prevenire, combatere și intervenție în cazul infecției cu SARS-COV-2 sunt permanent adaptate și flexibilizate în funcție de evoluția epidemiologică a pandemiei și a normelor legislative apărute.

În permanență se asigură la nivelul instituției necesarul de materiale, echipamente și substanțe dezinfectante pentru prevenirea efectului pandemiei.

Se realizează testări periodice ale personalului din servicii rezidențiale (copii și adulți) precum și a beneficiarilor asimptomatici în acord cu recomandările Institutului Național de Sănătate Publică și cu sprijinul permanent al DSP Cluj.

Fiecare situație apărută în contextul epidemiologic este raportată DSP Cluj și este soluționată în acord cu recomandările acestei instituții.

Situația evoluției infectărilor la nivelul instituției este, de asemenea, raportată zilnic la ANPDCA precum și la Consiliul Județean Cluj”, se arată într-o informare trimisă pentru Transilvania Reporter de către reprezentanții DGASPC Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu