Centrul de zi pentru vârstnici de la Luna de Jos va fi reabilitat de Consiliul Județean

Conacul din localitatea clujeană Luna de Jos, care găzduiește un centru de zi pentru vârstnici, va fi reabilitat de Consiliul Județean (CJ) Cluj cu aproape 1,2 milioane de lei, din fonduri proprii.

„Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a corpului de clădire cu destinația Centru de zi amplasat în satul Luna de Jos din comuna Dăbâca”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de CJ Cluj, care mai precizează că valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1.187.848 lei, investiția fiind finanțată integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Imobilul-conac în care își desfășoară activitatea Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din satul Luna de Jos este construit în secolul al XVII-lea.

„Din cauza faptului că imobilul, cu o suprafață construită de peste 655 mp, nu a beneficiat în ultimii ani de investiții majore, Consiliul Județean Cluj a luat decizia reabilitării acestuia. Astfel, conform proiectului tehnic, vor fi refăcute, de la zero, finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie și vor fi schimbate toate rețelele de instalații. De asemenea, în vederea conformării la normativele în vigoare referitoare la securitatea la incendiu, vor fi montate instalațiile necesare semnalizării și detecției împotriva incendiilor”, precizează sursa citată.

Centrul de îngrijire și asistență Luna de Jos face parte din cele 13 unități rezidențiale și de zi pentru adulți aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. În cele trei clădiri ale unității sunt găzduiți aproximativ 85 de beneficiari cu diverse dizabilități fizice sau mintale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu