Câteva sute de clujeni au participat la un „marș al haosului imobiliar”

Hoia Baciu / Foto: Maria Man

Aproximativ 300 de persoane au participat, sâmbătă, la un protest, intitulat „Marșul haosului imobiliar”, pentru apărarea Pădurii Hoia-Baciu, unde a fost amenajat un drum pietruit și unde ar urma să fie construit un ansamblu imobiliar.

Manifestaţia a fost iniţiată de fostul deputat Adrian Dohotaru, activist de mediu, iar participanţii au purtat pancarte cu mesaje precum „Stop Haosului Imobiliar”, „Apărăm pădurea Hoia Baciu”, „Stop defrișărilor în pădurea Hoia”.

Drumul pietruit din pădure pornește de la Muzeul Satului, până în Florești, pentru utilajele de șantier și pentru trafic auto, iar Adrian Dohotaru a declarat că miza protestului de sâmbătă este blocarea drumului respectiv, care traversează pădurea, și anularea autorizaţiilor de construire pentru marile ansambluri imobiliare aprobate la marginea pădurii.

Potrivit lui Dohotaru, există și o petiţie semnată de peste 12.000 de persoane, prin care se solicită oprirea dezvoltării imobiliare haotice și protejarea zonelor verzi din apropierea municipiului Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu