Capitala Tineretului/Pereții colorați ai Clujului, din nou gri după o zi

Foto: Cristina Beligăr

Instalațiile din origami care au colorat orașul duminică, 15 februarie, ca parte a proiectului Day 15 din cadrul programului Capitalei Tineretului urmează să fie date jos, luni, după doar câteva ore de când au fost montate, au anunțat organizatorii pe pagina oficială de Facebook a evenimentului. Deși inițiativa a fost una lăudabilă, caracterul temporar al instalațiilor i-a nemulțumit pe mulți dintre clujeni care nu au reușit să vadă imaginile, compuse din mii de origami colorate.

Citiți mai multe despre evenimentul Day 15, din 15 februrie, în articolul de mai jos:

Day 15/Pereții Capitalei Tineretului, colorați cu 15.000 de origami

Foto: Cristina Beligăr

Foto: Cristina Beligăr

Imaginea ursului și a cocorului pe zidul din Piața Muzeului,   în data de 15 februarie/Foto: Dan Bodea

Imaginea ursului și a cocorului pe zidul din Piața Muzeului, în data de 15 februarie/Foto: Dan Bodea

Astfel, în Piața Muzeului, din imaginea ursului și a cocorului nu a rămas decât plăcuța explicativă, aruncată pe marginea trotuarului. „A trebuit să dăm jos ursul de pe zidul din preajma Bisercii Franciscane pentru simplul fapt că atât a fost aprobarea. Vrem să amintim că multe dintre acțiunile noastre în cadrul proiectului Day 15 sunt performance-uri de o zi sau două, sau mai puțin, iar oamenii trebuie să fie prezenți în data evenimentului pentru a le vedea. Instalația ursului a avut o durată de viață de 36 de ore, dar instalația de pe strada Potaissa, care reprezintă o inimă, încercăm să o menținem mai mult. Din păcate și instalația de pe strada Constanța, care a avut cel mai mare impact, va fi dată jos, luni, la ora 22. Vom încerca să vorbim cu Rosal sau Brantner pentru a se ocupa de curățenia din zona străzii Potaissa unde încă se află inima”, a declarat arhitectul Răzvan Luca, coordonator al departamentului ShareSpace din programul Capitalei de Tineret. El a mai declarat pentru Transilvania Reporter că miile de origami folosite în proiectul Walls of Cluj-Napoca, vor fi reciclate și folosite cu altă ocazie, poate într-un mediu indoor.

Răzvan Luca a mai precizat că în cazul citatelor lipite pe autobuze, li s-a permis menținerea lor timp de mai multe săptămâni, însă acesta nu va fi cazul în toate acțiunile planificate pentru Day 15.

Distribuie:

Postaţi un comentariu