Boc: Guvernul să nu pună Transilvania la colţ

Fostul premier Emil Boc a criticat strategia de autostrăzi prezentată de Guvernul Ponta ieri pentru următorii patru ani. Primarul municipiului Cluj-Napoca s-a arătat profund nemulţumit că Transilvania este neglijată în planurile de viitor privind infrastructura rutieră şi cere guvernului Ponta să ţină cont, de faptul că Transilvania este unul dintre principalii contributori la bugetul naţional.

“Observ că şi de această dată când se proiectează, măcar când se proiectează, nu finanţează, autostrăzi, Transilvania şi în special Transilvania de Nord este din nou Cenuşăreasa investiţiilor în autostrăzi. Şi dispreţul pe care Bucureştiul îl arată Clujului este manifestat prin ceea ce au anunţat ieri guvernanţii cu privire la proiectele pe următorii zece ani în materie de autostrăzi. Din nou Transilvania, care este unul dintre principalii finanţatori ai bugetului public naţional, este codaşă şi lăsată la urmă în favoarea altor regiuni care, spun eu, n-ar trebui să aibă aceeaşi prioritate în comparaţie cu proximitatea pe care Transilvania o are faţă de Vest’, a declarat Emil Boc, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că zona Transilvaniei ar trebui să beneficieze de mai multă atenţie în ceea ce priveşte proiectarea şi finanţarea marii infrastructuri de transport, deoarece prin această regiune se face legătura cu Uniunea Europeană. “Sper ca până la urmă aceşti guvernanţi să se trezească şi să respecte Transilvania, pe măsura contribuţiei pe care o are la bugetul public naţional. Nimic mai mult nu cerem decât respect şi alocare de bani pe măsura contribuţiei. Deocamdată acest lucru este invers proporţional”, a declarat Emil Boc.

Declaraţiile lui Boc vin după ce premierul Victor Ponta a prezentat ieri un proiect al USL, care se referă la realizarea unei reţele de autostrăzi care să fie construită până în anul 2018, anl în care se împlinesc 100 de ani de când România a fost unită politic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu