Boc: Din discuții informale pe care le-am avut CMID nu va fi gata decât in 2018-2019

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Primarul Emil Boc a declarat în ședinta Consiliului Local de astăzi ca este posibila amenajarea unei rampe temporare în vecinătatea noului depozit de deșeuri aflat în construcție dacă se face o revizuire a proiectului de către Consiliul Județean Cluj.

În 2014 era termenul de finalizare a depozitului de deșeuri de către Consiliul Județean, termen care din nefericire nu a fost respectat. Tot din nefericire, în proiectul centrului nu a fost prevăzută o soluție tranzitorie dacă acest termen nu e respectat. Am apelat încă din februarie la autoritățile județene și la mediu pentru rezolvarea problemei și la întâlnirea de la prefectura din februarie s-au stabilit două soluții să se depună pe rampa de la Pata Rât până în 15 iulie și CJ să găsească o soluție temporară în interiorul celor 60 de hectare pentru CMID. Au început negocierile cu Feleacu și discuțiile cu ministerul. Cert este ca acel angajament nu s-a respectat. Nu există o soluție în prezent, iar din discuțiile informale pe care le-am avut CMID nu va fi gata decât în 2018-2019. Suntem într-o situație delicată și din toate autoritățile cu care am discutat am găsit înțelegere numai la Albă și la Oradea și țin să le mulțumesc public ca și-au asumat politic o astfel de decizie. Dar e vorba doar de trei luni ca să dam un răgaz CJ să găsească o soluție pe termen mediu adică 2-3 ani”, a declarat Boc.

Primarul a adăugat ca nu exită soluții miraculoase și că e absolut necesar să se facă demersuri pentru a amenaja o rampă temporară în județ. „O soluție este revizuirea proiectului care ar dura 1-3 luni și nu ar mai fi nevoie de acordul Feleacului pentru că există deja drept de administrare pe teren sau găsirea unui nou loc care să aibă autorizare pentru depunere temporara. Noi am mai avea un teren de 3.900 de metri pătrați pentru care am putea acorda dreptul RADP să amenajeze o rampă, dar doar pentru a mai câștiga o lună pe lângă cele 3 în care ducem gunoaiele la Oradea”, a mai spus Boc.

Primarul a atras atenția ca după 15 iulie se împlinesc deja 3 luni în care operatorii de salubritate au avut alte costuri pentru ridicarea gunoaielor și că atare CL se va întruni să discute noile propuneri de tarife. „Vom veni în CL cu noile tarife, evident va fi un cost suplimentar cu transportul și vom vedea cât va costa și depozitarea propriu zisă la Oradea”, a adăugat Boc.

Totodată primarul a dat asigurări că se fac eforturi și pentru susținerea socială a comunității de la Pata Rât.

Postaţi un comentariu