Armata îşi vrea înapoi de la Consiliul Local terenul de pe Valea Gârbăului

eepurl.com

După ce au trecut 6 ani fără ca Primăria să reuşească să construiască locuinţe ANL pe Valea Gârbăului conform unui proiect în cadrul căruia s-a asociat cu Armata, Ministerul Apărării Naţionale îşi cere înapoi terenul de la municipalitatea clujeană.

Terenul în suprafaţă 126.976 de metri pătraţi fusese transferat către Primăria Cluj-Napoca prin HG 628/30.06.2010 în care se prevedea că CL Cluj-Napoca va transfera către MApN potrivit legii 40% din numărul de locuinţe construite pe terenul cedat de minister „dar nu mai puţin de 920 de locuinţe împreună cu terenul aferent acestora în termen de maxim 3 ani de la realizarea transferului”.

Cum preconizatul cartier de locuinţe pentru tineri de pe Valea Gârbăului nu s-a mai realizat, consilierii locali trebuie să aprobe la viitoare şedinţă reîntoarcerea acestui teren la Armată.

Reprezentanţii primăriei susţin că în acest interval de timp s-au efectuat mai mulţi paşi pentru avansarea acestui proiect şi anume înscrierea în inventarul municipiului, emiterea avizului de oportunitate pentru introducerea în intravilan, au fost emise certificatul de urbanism şi PUZ-ul, a fost întocmită documentaţia de licitaţie pentru SF, inclusiv caietul de sarcini pentru licitaţie, dar termenul de trei ani nu a putut fi respectat pentru finalizarea proiectului. Ca urmare primăria a cerut MapN prelungirea termenului la şapte ani, dar răspunsul ministerului a fost unul negativ, pe motiv că nu există o posibilitate legală în acest sens.

Ca atare Armata a cerut înapoi terenul pentru a-l introduce în propriul inventar al domeniului public, după care, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de HCL, cei de la MApN sunt dispuşi să reia procedurile de retransmitere a terenului către CL pentru continuarea programului de construire de locuinţe ANL în acea zonă.

Postaţi un comentariu