Aproape 600 de elevi din Cluj au trecut deja la învățământul online, după prima săptămână de școală

Foto: Transilvania Reporter

Aproape 600 de elevi din județul Cluj au trecut deja la învățământul online, în urma cazurilor de Covid apărute în prima săptămână de la începerea școlii. Potrivit Inspectoratului Școlar Cluj, până astăzi, erau confirmați pozitiv cu coronavirus zeci de elevi și cadre didactice.

Situația epidemiologică în școlile din județul Cluj arată astfel: 583 de copii sau elevi din clasele sau grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate, total clase sau grupe cu învățământ față în față suspendate: 20. Număr copii sau elevi confirmați cu Covid: 57, în timp ce numărul personalului didactic ori nedidactic infectat a ajuns la 34.

De asemenea, începând de astăzi, două școli din mediul rural, Cătina și Ploscoș, au trecut în scenariul 2, adică învățământ exclusiv online. În județul Cluj mai învață acasă și alți 179 de elevi, însă aceștia o fac motivat, din motive medicale.

Numărul total al elevilor/copiilor care învață în scenariul 1, adică față în față, este de 99.946.

La ultima raportare a cazurilor de coronavirus, în județul Cluj erau 14 localități în care rata de infectare depășește 3 la mie.

În municipiul Cluj-Napoca, incidența cazurilor a ajuns astăzi la 2,86.

Distribuie:

Postaţi un comentariu