Aplicaţia PARKING+PLUS, desemnată cea mai bună aplicație IoT din România

foto: financiarul.ro

Sistemul PARKING+PLUS, dezvoltat de către echipa firmei Pitech Apps în cadrul Proiectului POSCCE al Clusterului Cluj IT „Brained City – Dezvoltarea Inovativă prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj-Napoca”, a fost desemnat recent de către Telekom România câştigătorul la nivel național a celei de-a doua ediţii a competiţiei „Business Wall of Fame” inițiat în 8 țări europene.

Clusterul Cluj IT și-a propus încă de la înfiinţare să promoveze și să susțină firmele de IT in direcția dezvoltării de produse software inovative, cu valoare adăugată, în contextul în care piața de IT autohtonă este în mare parte focalizată pe outsourcing. Proiectul menţionat reprezintă un prim pas în această direcţie, prin componentele software inovative dezvoltate în cadrul acestui proiect al Clusterului Cluj IT punându-se bazele dezvoltării integrate a Orașului Inteligent (Smart City).

PARKING+PLUS este o soluție smart parking care propune gestiunea inteligentă a locurilor de parcare folosind un ecosistem de aplicații web, mobile și hardware inovativ. Conceptul propune un nou model de furnizare și utilizare a serviciilor de parcare, cu accent pe oferirea informațiilor referitoare la disponibilitatea locurilor de parcare, metode alternative de plată de pe telefon, dar mai ales gestiunea flexibilă de lungă și scurtă durată a accesului în parcările securizate, atât pe segmentul corporate (gestiune acces angajați, colaboratori, vizitatori, participanți evenimente), cât și pe segmentul rezidențial.

Postaţi un comentariu