Apă sfințită îmbuteliată pentru credincioșii ortodocși, la slujba de Bobotează. 15.000 de recipiente vor fi împărțite la Cluj

Foto arhivă: Dan Bodea

Biserica Ortodoxă a anunțat luni programul evenimentelor religioase care vor avea loc la Catedrala Patriarhală din București, în 6 ianuarie, de sărbătoarea Botezului Domnului. În acest an, evenimentele de la Catedrala Patriarhală vor ține cont de restricțiile impuse de pandemie: credincioșii vor avea căi speciale de acces la slujbă, iar apa sfințită va fi distribuită în sticle gata îmbuteliate, anunță Patriarhia într-un comunicat de presă. Credincioşii ar urma să primească Aghiasma Mare sfinţită şi îmbuteliată marţi, iar cu Aghiasma Mare de miercuri să fie doar binecuvântaţi în aceeaşi zi prin stropire, precizează Patriarhia Română.

La Cluj-Napoca, această practică a fost deja adoptată încă din anii precedenți, urmând ca în acest an să fie din nou pusă în aplicare.

Potrivit Pr. Dr. Cornel Coprean, Consilier cultural în cadrul Mitropoliei Clujului Maramureşului şi Sălajului, apa sfințită va fi îmbuteliată și va fi distribuită de voluntari credincioșilor prezenți la slujbă în ziua Praznicului Bobotezei.

„Vor fi folosite în jur de 15.000 de sticle și după slujba de sfințire a Aghiasmei Mari (Sfințirea cea mare a apei) ele vor fi distribuite credincioșilor. Credincioșii sunt deja obișnuiți cu distanțarea fizică, cu purtrea măștii și avem deja experiența lunilor trecute. Sfânta Liturghie va începe la ora 10:00 și în jur de ora 11:45 va fi oficiată slujba de sfințirea a Aghiasmei celei Mari. La Cluj nu a fost nevoie să adoptăm normele instituite la București, pentru că ne încadram deja în ele.

Și noi ne dorim să combatem epidemia și trecem printr-o situație dificilă prin simplul fapt că fiecare credincios este un om al Bisericii”, a precizat Pr. Dr. Cornel Coprean, pentru Transilvania Reporter, cu referire la importanța păstrării regulilor impuse de pandemia de coronavirus.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu