Realizatorii documentarului Wild Carpathia strâng fonduri pentru episodul patru: România Albă

Realizatorul Wild Carpathia, Charlie Ottley, pregătește filmarea episodului cu numărul patrul al seriei de documentare despre România

După ce primele trei episoade ale documentarului Wild Carpathia au avut un succes răsunător, producătorii seriei apelează la internauți pentru a finanța o parte din realizarea următorului episod. Charlie Ottley, prezentatorul „Wild Carpathia”, a demarat o campanie de strângere de fonduri pe site-ul de crowdfunding kickstarter cu scopul de a strânge 50.000 de lire, sumă care reprezintă jumătate din banii necesari pentru a susține producția episodului patru, denumit „Wild Carpathia: White Romania”.

După ce primul episod al seriei de documentare „Wild Carpathia” a fost finanțat de către realizatorii săi în parteneriat cu European Nature Trust iar următoarele două de Guvernul României, pentru cel de-al patrulea episod realizatorii apelează la internauți. Echipa de producție a demarat o companie de strângere de fonduri pe un site specializat unde speră să strângă 50.000 de lire, sumă care se va adăuga altor 50.000 de lire, bani obținuți deja de din donații din străinătate și de la mai multe organizații non-guvernamentale.

Episodul patru al seriei dorește să surprindă peisajele de iarnă ale României, astfel că suma ar trebui strânsă până la finele lunii septembrie.

„White Carpathia este un portret unic al României sălbatice pe parcursul iernii, începând cu toamna și terminând cu topirea zăpezilor  și apariție primelor flori în perioada primăverii. Vrem să surprindem frumusețea și tradițiile specifice iernii și să vedem cum sunt suportate, în zonele rurale, temperaturile foarte scăzute și condițiile siberiene. Documentarul va portretiza o latură diferită a României și va demonstra că există multe motive pentru a vizita această țară  și în perioada sezonului rece. Vor exista de asemenea mai multe momente în care este surpinsă viața din sălbăticie. Vrem să surpindem pregătirile urșilor pentru hibernare și momentele în care lupii vânează în munții înzăpeziți”, spune Charlie Ottley în prezentarea campaniei de strângere de fonduri.

Filmările sunt programate să înceapă în luna octombrie iar materialul final să fie livrat televiziunii publice pentru difuzare în luna Mai a anului 2016. Echipa de filmare va vizita în această perioadă zone din Transilvania, Maramureș, Bucovina și Moldova. Până în prezent, din totalul de 50.000 de lire a fost strânsă suma de 240 de lire.

Aici puteți accesa pagina unde se pot realiza donații pentru realizarea episodului patru din seria Wild Carpathia.

Mai jos puteți viziona cel mai recent episod al Wild Carpathia.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu