Pe urmele lui Djokovic

Christopher Kuhnle are o poveste deosebită. Puştiul de 15 ani a cochetat cu fotbalul, însă chemarea lui a fost tenisul de câmp. Sport care i-a adus numeroase satisfacţii de-a lungul timpului. „Am cucerit foarte multe medalii. Vitrina mea e plină, dar o să fac loc şi pentru alte trofee”, îşi începe discursul Christopher, iniţiat în sportul alb de tatăl său, fost tenismen. „Am început tenisul la vârsta de cinci ani. Pe atunci jucam şi fotbal, dar am renunţat la acest sport pentru a mă dedica în totalitate tenisului. Tatăl meu a fost cel care m-a îndrumat către acest sport. El a fost antrenor de tenis la un liceu din America şi m-a luat şi pe mine sub tutela sa. El m-a pregătit până la vârsta de şapte ani, după care am trecut la un alt antrenor. Mă bucur că am ales această cale, tenisul e ceva ce îmi place să fac în fiecare zi. E distractiv şi nu e deloc greu”, povesteşte cu entuziasm tânărul sportiv.

Reverul, lovitura sa preferată

Christopher este un jucător versatil, cu un joc complet, ce stăpâneşte atât raliurile lungi din spatele terenului, cât şi venirile la fileu. Lovitura sa preferată e însă reverul de dreapta (backhand), execuţie stăpânită cel mai bine de liderul mondial, Novak Djokovic, unul dintre tenismenii favoriţi ai lui Christopher. „Sunt dreptaci, nu am o poziţie preferată pe teren, îmi place să urc şi la fileu şi să joc din spatele liniei. Lovesc foarte bine cu backhand-ul şi cu forehand-ul. Îmi place de Roger Federer şi de Djokovic, sunt doi jucători foarte buni. Mi-aş dori ca pe viitor să calc pe urmele unuia dintre ei. Sunt conştient însă că trebuie să muncesc foarte mult, acum o iau încet, pas cu pas”, mărturiseşte tenismenul.

E fiul Mihaelei Timiş, fostă campioană la patinaj de viteză

Christopher s-a născut în America, în Shoreham (New York). Tatăl său e american, iar mama sa e clujeancă, fostă campioană naţională la patinaj de viteză şi profesor de engleză la un liceu din SUA. Are o soră cu un an şi jumătate mai mică decât el, care este fotbalistă. „Sunt foarte mândru de Christopher, e un copil talentat, are toate calităţile să devină un tenismen de renume. Sper să o conving pe fiica mea să îl lase să meargă şi la turneele din Europa. Tenisul e însă un sport costisitor. Cam 18.000 de dolari cheltuie părinţii lui pentru a-i asigura orele private, deplasările şi echipamentul”, precizează bunicul său, Mihai Timiş, fost antrenor al lotului olimpic de patinaj de viteză.

Se antrenează cu Cipri Porumb

Puştiul a venit special din America pentru a-şi vizita bunicii, care trăiesc la Cluj. Cu această ocazie, Christopher s-a înscris şi la turneul internaţional de tenis pentru juniori U16, AEGON Junior Open 2013. Americanul ia lecţii de la fostul căpitan al naţionalei României de Cupa Davis, Ciprian Porumb. „Figurez pe tabloul principal. Mâine (azi, n.red) voi lupta în primul tur cu Sebastian Popa Radu. E un turneu puternic. Am văzut câţiva jucători foarte buni, m-a surprins într-un mod plăcut şi organizarea competiţiei. Sincer, nu mă aşteptam să fie atât de frumos. Mi-am propus să ajung cât mai departe, ar fi excelent să joc finala”, recunoaşte Christopher, aflat pentru a patra oară în oraşul de pe malul Someşului: „Îmi place foarte mult Clujul, nu e atât de zgomotos precum New York-ul. Sunt multe spaţii verzi, ajungi repede în orice locaţie. E un oraş foarte frumos”.

„Tenisul e ceva ce îmi place să fac în fiecare zi. E distractiv şi nu e deloc greu”, Christopher Kuhnle

Distribuie:

Postaţi un comentariu