Cupe europene / CFR va juca cu Jagodina în Europa League

Ciprian Deac şi colegii lui de la CFR vor da peste sârbii de la Jagodina, în turul 2 preliminar al Europa League / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj va întâlni formaţia Jagodina FK din Serbia, în turul doi preliminaral Europa League, conform tragerii la sorţi care a avut loc, luni, la Nyon. Partidele din cel de al doilea tur preliminar se vor disputa în datele de 17 şi 24 iulie. Înfiinţat în 1919, la fel ca şi marea rivală a feroviarilor, ”U” Cluj, gruparea din Serbia este una mai degrabă modestă a campionatului din ţara vecină.

În cei aproape o sută de ani de existenţă Jagodina a cucerit un singur trofeu, Cupa Serbiei în 2013 şi a fost finalistă anul acesta. În prima ligă a Serbiei, Jagodina a obţinut cea mai mare performanţă în sezonul recent încheiat, la capătul căruia au terminat pe poziţia a III-a, obţinând astfel, dreptul de a-şi reprezenta ţara în competiţiile continentale.

Adversara CFR-ului îşi dispută meciurile pe Jagodina City Stadium, care are o capacitate de 15.000 de locuri. Lotul este format din jucători preponderent sârbi, doar patru „stranieri” având la dispoziţie tehnicianul Mladen Dodic. Jagodina mai are două participări în cupele europene, ambele în Europa League.

În sezonul 2012/2013 a fost eliminată de Ordabasy, din Kazahstan, după 0-0 şi 0-1, iar în sezonul 2013/2014 a întâlnit pe Rubin Kazan din Rusia, în faţa căreia a pierdut ambele confruntări, 2-3, respectiv 0-1. Tot în turul doi preliminar Petrolul Ploieşti va întâlni învingătoarea dintre FC Sioni Bolnisi (locul 3 în ultima ediţe de campionat din Georgia) – KS Flamurtari (câştigătoarea cupei în Albania).

În Liga Campionilor Steaua va întâlni formaţia Stromsgodset, campioana Norvegiei, aflaţi la prima participare în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei. Cei mai importanţi jucători din lotul nordicilor sunt portarul Adam Kwarasey, prezent în aceste zile la Cupa Mondială cu naţionala Ghanei, Patrick Olsen, fotbalist împrumutat de la Internaţionale Milano şi Mohammed Abu, împrumutat de la campioana Angliei, Manchester City.

Distribuie:

Postaţi un comentariu