Tineri artişti din Europa au creat la Beliş şi expun la Cluj

Asociaţia Culturală Art Act a organizat la Cluj, vernisajul expoziţiei The Cutting Edge 2nd Edition unde au fost reunite lucrările a 22 de artişti, studenţi ai unor universităţi de prestigiu din Europa.

Expoziţia este rezultatul a 10 zile de schimb de experienţă internaţională ce a avut loc într-un cadru natural, la Beliş, şi care a implicat artişti din Cluj-Napoca, Barcelona şi Verona. În acest sens, directorul Muzeului de Artă a mai afirmat că proiectul este o acţiune care face parte dintr-o serie de măsuri luate la nivel global, menite să conştientizeze atât cetăţenii, cu privire la importanţa păstrării mediului, cât şi marile companii care sunt îndemnate să revizuiască emisiile de substanţe poluante.

„Mediul înconjurător nu reprezintă doar o problemă politică, o problemă administrativă; a devenit în ultimele decenii o problemă care ne priveşte pe fiecare. Spre exemplu, când ieşim în proximitatea oraşului este imposibil să nu ţinem cont de faptul că resturile care rămân după o escapadă în natură ne deranjează foarte mult, dar devine o problemă a societăţii, pentru că tot ceea ce înseamnă o lipsă de consideraţie a mediului, se întoarce împotriva noastră.”, a declarat Călin Stegerean, directorul Muzeului de Artă.

Referitor la această ediţie a workshop-ului, Călin Stegerean a mai declarat că a rămas încântat de creativitatea lucrărilor care au fost realizate în tabără. „Mai mult decât această componentă de responsabilitate socio-individuală, lucrările din această expoziţie, atrag atenţia şi ne fac să medităm şi să descoperim câteodată, pentru că acesta este unul din creditele artei: să ne facă să ajungem să descoperim lumea prin sensibilitatea celorlalţi, care se întâmplă să fie artişti.”

Proiectul a fost organizat prin programul Tineret în Acţiune şi a adus împreună 22 de tineri pentru o serie de workshop-uri având o tematică ce priveşte unele aspecte legate de mediu şi interacţiunea omului cu acesta. „Este o premieră pentru România că s-a putut câştiga acest proiect şi s-a putut construi pe fonduri europene, deschizând astfel calea spre Capitala Culturală Europeană, dar în primul rând spre Capitala Tineretului care va avea loc, aici, la Cluj-Napoca.” (Marius Pallade Agârbiceanu, manager Art Act Magazine)

Expoziţia va putea fi vizitată, în continuare, de luni până miercuri, până la data de 17 noiembrie, la parterul Muzeului de Artă, între orele 10.00-17.00.

Text: Benedek Kinga

Distribuie:

Postaţi un comentariu