Oficialităţile caută soluţii pentru locuitorii din Bârsana

Prefectul Anton Rohian a fost deja la Bârsana

La Bârsana este necesară construirea unui pod peste Valea Izei, mai multe familii fiind izolate în acest moment. Alături de prefectul Anton Rohian, care a efectuat marţi, 17 septembrie 2013, o vizită de lucru în zonă, la faţa locului s-au aflat viceprimarul comunei Bârsana, Teodor Ştefanca, şeful  Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, ing. Dorel Canta şi Stelian Ivaşcu  inginer şef al  S.G.A Maramureş.

Cu această ocazie, s-a încercat identificarea  locaţiei  în vederea realizării unui pod peste Valea Izei, care să facă legătura între un cătun  de 64 de case şi aproape jumătate din suprafaţa agricolă a Bârsanei, de centrul comunei. Cei prezenţi  au analizat câteva locaţii unde s-ar putea face investiţia, urmând ca săptămâna viitoare să fie luată o decizie în acest sens.

La ora actuală,   în zonă se circulă pe o punte pietonală improvizată  ce se află în apropierea Mănăstirii Bârsana. Prefectul Anton Rohian a dat asigurări  că va purta discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, în vederea alocării fondurilor  necesare realizării investiţiei.

Tot în cursul zilei de marţi, prefectul Anton Rohian  a fost prezent la Moisei pentru a analiza stadiul lucrărilor la Monumentul Martirilor din localitate. Alături  de primarul comunei Toader Şteţcu, reprezentantul Guvernului în teritoriu a stabilit măsurile care trebuie luate în vederea finalizării lucrărilor până la mijlocul lunii octombrie 2013.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu