Taxi la un click distanță

Taximetriștii clujeni vor să țină pasul cu tehnologia, așa că au creat o aplicație proprie, „Click Taxi”. Este un proiect de mobilitate urbană, care unește taxiurile din Cluj-Napoca într-o singură aplicație. Asociația are peste 100 de membri și aproximativ 180 de utilizatori, taximetriști.

”Acest mod de a solicita un taxi este la îndemâna oricui. Prin noua noastră aplicație clientii pot solicita mult mai simplu și mai la indemana un taxi, fără timp pierdut și neplăceri legate de comenzi telefonice. Iar pe șoferi îi ajută să-și poată alege singuri clienții și să optimizeze la maxim timpul petrecut în trafic”, spune Daniel Ilca, taximetrist clujean, membru în Asociația Taxi Transilvania, care folosește aplicația.

Lansată în perioada pandemiei, aplicația Click Taxi a înregistrat, în doar câteva luni, o crestere apreciabilă a numărului de descărcări atât pentru iPhone si iPad in App Store, cât și pentru Android în Magazin Play. In plus, sute de șoferi de taxi au răspuns acestui nou proiect, proiect care are la bază Asociatia Taxi Transilvania din Cluj-Napoca.

Cum funcționează?
Aplicația te localizează automat și primesti un răspuns în aproximativ 30 de secunde, vezi pe hartă în timp real cum vine mașina spre tine și esti notificat când ajunge la adresa. Soliciți taxi online, fără să suni, comunici direct cu șoferul prin chat sau apel audio, îți salvezi adresele favorite și poți programa din timp o rezervare pentru o cursă viitoare, ai opțiunea de plata în aplicație. În plus, ai la dispozitie detalii despre șofer și poti lăsa comentarii si recenzii la finalul călătoriei.

Sunt patru modalități de plată: direct la șofer-cash, prin portofelul virtual, cu card extern dar și cu plata de pe card prin aplicație. Prin aplicație se pot comanda și diverse comisioane. În plus, introducând datele de localizare și adresa destinației, aplicația afișează o estimare destul de precisă a costului cursei respective.

„Am recurs la această modalitate și pentru că ne săturasem să depindem de cineva din afara comunității noastre, acum suntem independenți prin acestă palicație, în relație directă cu clienții”, adaugă taximetristul clujean, Daniel Ilca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu