9 licee, 9 investitori și 120 de elevi înscrişi în programul „Descoperă-ţi pasiunea în IT”

Cea de-a treia ediție a programului de educaţie practică şi mentorat pentru elevi, „Descoperă-ţi pasiunea în IT” a fost lansat miercuri, 5 aprilie, în prezența elevilor, a mentorilor și nu în ultimul rând al investitorilor. Elevii s-au bucurat și de un număr de „magie” realizat de mentalistul Cristian Gog, care i-a îndemnat pe tineri să aibă încredere, întrucât nimic nu e imposibil.  

Programul se desfăşoară în perioada aprilie – octombrie 2017, timp în care cei 120 de elevi înscrişi vor intra în contact direct cu mediul de lucru dintr-o companie IT și, sub îndrumarea developerilor cu rol de mentor din firmele partenere, vor învăța să muncească în echipă la dezvoltarea unor proiecte reale. Adițional, elevii pot opta să participe la cursuri și workshop-uri tehnice și de soft-skills.

Vezi ce aplicații au realizat anul trecut tinerii în cadrul programului:Pierderea cheilor, votul „offline” și clasicul DJ vor deveni istorie cu ajutorul aplicațiilor IT realizate de elevi

Liceele participante

Selecţia elevilor s-a făcut cu sprijinul profesorilor de informatică din liceele partenere: Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca, Liceul Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca, Transylvania College Cluj-Napoca, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej.

„Descoperă-ți pasiunea în IT” este o echipă formată în 2017 din 9 firme de IT, 9 licee, 2 instituții reprezentative ale învățământului clujean și, bineînțeles, Asociația DpIT – organizatorul programului. Însă, în spatele acestor cifre și nume, se află oameni. Oameni care au răspuns apelului nostru pentru că doresc să investescă în educația tinerei generații de IT. Ei sunt CEO’s, developeri, profesori, traineri etc., oameni care au ales să sprijine elevii oferindu-le din timpul lor, din cunoștințele lor, din experiența lor – o bucațică din viața lor! – și o fac cu mult suflet și pasiune. Le mulțumim.” Liliana Ștefan-Cazacu, Președinte&Manager program Asociația DpIT.

Întrucât participarea elevilor la activităţile programului este gratuită, extinderea acestuia în nouă licee, faţă de cinci în ediţia din 2016, a fost posibilă datorită creşterii interesului mediului de afaceri în susţinerea financiară şi cu resurse umane. 

„Descoperă-ţi pasiunea în IT” este un program de suflet atât pentru mine personal cât şi pentru Fortech. Un program bazat pe un parteneriat public-privat, prin care susţinem pe termen lung tinerii dornici de a urma o carieră în IT şi de a se dezvolta în această direcţie. La ediţiile anterioare am observat motivaţia şi ambiţia tinerilor din ziua de azi de a dezvolta idei inovative şi de aceea trebuie îndrumaţi şi sprijiniţi în implementarea practică a ideilor şi a cunoştinţelor teoretice acumulate”, din declaraţia domnului Călin Văduva, CEO Fortech, la deschiderea programului.

La finalul programului, aplicaţiile realizate de elevi vor intra în concurs şi vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziţii, cele mai bune dintre ele urmând a fi premiate.

Partenerii financiari ai programului sunt: FORTECH, NetMatch, ArtSoft Consult, NTT DATA România, AROBS Transilvania Software, Around25, Optima Group, Qubiz, Betfair şi Oracle Academy.Partenerii educaționali ai acestei ediții sunt Universitatea “Babeș-Bolyai” / Facultatea de Matematică – Informatică și Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Citește și: 

Liliana Cazacu îi ajută pe tineri să își descopere pasiunea în IT: „Educația îți dă libertatea gândirii”

Andrei Chiș, dezvoltatorul aplicației Bus Tracker din cadrul programului „Descoperă-ți pasiunea în IT”, dorește să aibă propria firmă de IT

100 de liceeni, la prima „întâlnire” cu lumea IT-ului

Distribuie:

Postaţi un comentariu