Librăria Universităţii s-a redeschis. Inaugurarea oficială, în ianuarie

Librăria Universităţii funcţionează din nou, operată de grupul Librarium

Librăria Universităţii, un simbol al Clujului, şi-a redeschis porţile, după mai bine de două luni de pauză. În spaţiul de la kilometrul zero al oraşului funcţionează deocamdată un târg de Crăciun cu cărţi şi obiecte de profil, urmând ca inaugurarea propriu-zisă a librăriei să aibă loc luna viitoare, a declarat pentru transilvaniareporter.ro Valentin Derevlean, coordonatorul pe Cluj al grupului Librarium, operatorul librăriei.

„Nu ne-au venit încă toate rafturile, mai avem de lucrat un pic la amenajare, dar ne-am gândit să nu pierdem timpul şi să organizăm un târg de Crăciun până la deschiderea oficială, care va avea loc cândva în prima jumătate a lunii ianuarie”, a precizat Derevlean. Cu excepţia sărbătorilor legale, spaţiul librăriei nu va mai fi închis. „Vom monta şi asambla «din mers» ce mai e de amenajat, astfel încât nu vom mai închide librăria pentru amenajări”, a completat coordonatorul librăriei.

Cărţile şi-au regăsit locul în vitrinele de la kilometrul zero al Clujului

Cărţile şi-au regăsit locul în vitrinele de la kilometrul zero al Clujului

În prima fază, va fi amenajat doar spaţiul de la parter, urmând ca în februarie-martie să fie amenajat şi cel de la subsol. „Mi-e greu să fac o estimare a investiţiei, dar cred că, la final, se va situa undeva între două-trei sute de mii de euro”, a mai spus Valentin Derevlean.

Grupul Librarium a preluat spaţiul Librăriei Universităţii la sfârşitul lunii septembrie, când grupul Diverta a renunţat la acesta, din cauza chiriei mari. Diverta s-a „refugiat” pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde a deschis o librărie în spaţiul fostului restaurant Hubertus.

În momentul preluării spaţiului Librăriei Universităţii, grupul Librarium deţinea deja la Cluj librăria Book Corner, de pe Bulevardul Eroilor. Noul spaţiu este gândit să fie complementar cu primul. „Vom avea o ofertă la rafturi diferită la Librăria Universităţii, faţă de Book Corner, gândită pentru publicul fidel. Deja am observat aici oameni care nu vin la Book Corner, cel puţin 50 la sută sunt alţi clienţi”, a mai spus Valentin Derevlean.

Librarium este cea mai nouă rețea de librării din România. Librăriile din portofoliul grupului sunt amplasate în București, Timișoara, Iași (două spații) și Cluj-Napoca. Prima librărie Librarium a fost deschisă în decembrie 2008, în Timișoara.


Publicitate

Postaţi un comentariu