UMF Cluj va investi 7 milioane de euro în primul Centru de Cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională din România

Rectorul UMF, Alexandru Irimie (foto dreapta) / Foto Radu Hângănuț

Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj a prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul pentru înființarea primului Centru de Cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională-MedFuture al unei universități de medicină din România. Proiectul presupune construirea și dotarea unei clădiri în care cercetători din cadrul universității, și nu numai, să lucreze și să își dezvolte proiectele de cercetare.

Proiectul are o valoare totală de 37 de milioane de lei (aproxiamtiv 7 milioane de euro), din care mai bine de 30 de milioane reprezintă investiția UMF-ului. Concret, investiția presupune ridicarea și dotarea cu laboratoare și tehnologie de ultimă generație a unei clădiri de cinci etaje care va avea o suprafață totală de 2000 de metri pătrați.

„Este un centru necesar, important și oportun pentru universitatea noastră. El va coagula tot ce înseamnă nuclee le de cercetare ale disciplinelor și departamentelor aducând prin cele 25 de noi locuri de muncă un număr mare de cercetători, studenți cadre didactice sau doctoranzi care vor putea în acest fel învăța,  lucra și publica astfel încât universitatea noastră să fie cunoscută și recunoscută în țară și în străinătate”, a declarat rectorul UMF, Alexandru Irimie.

De pe urma acestui proiect care se preconizează că va fi finalizat într-un an și cinci luni vor beneficia și alte universități din Cluj, așa cum rectorul UMF a precizat:

”Vom avea laboaratoare deschise în care, printr-o colaborare multidisciplinară, vor putea lucra atât universitarii de la medicină cât și cei din alte universități”.

Postaţi un comentariu