Rugby / “U” Cluj – RCM Timişoara, meci de poveste

"U" şi RCM Timişoara au făcut spectacol pe Cluj Arena, în meciul disputat în cadrul etapei a XIII-a din SuperLiga naţională de rugby / Foto: Dan Bodea

Meciul din etapa a XIII-a a SuperLigii Naţionale de rugby, dintre Univesitatea Cluj şi RCM Timişoara, a fost de departe cea mai spectaculoasă partidă disputată în acest sezon pe Cluj Arena. Nu mai puţin de 11 eseuri au înscris jucătorii celor două echipe.

Recitalul a fost deschis de Valenti Roşu care a culcat balonul în terenul de ţintă al bănăţenilor la doar câteva minute de la startul înfruntării, iar Ionuţ Dimofte a transformat perfect pentru 7-0. Uvertura Universităţii şi-a reconfirmat statutul de principal marcator al alb-negrilor.

Reuşitele clujenilor i-au trezit pe timişoreni care au pus stăpânire pe joc şi au înscris nu mai pţin de cinci încercări până la pauză, prin Tangimana, Shennan (de două ori), Umaga şi Anesi. În repriza secundă antrenorii Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu îl aruncă în luptă şi pe Van Vyk McGrath, iar namibianul, uitat vreo două luni prin Africa, le-a întors şi celălalt obraz contestatarilor şi a înscris cel de al doilea eseu pentru ”U”.

Campionii au „raspuns” prin încercările lui Lemnaru şi Shennan. Până la final clujenii au mai înscris două eseuri prin Cristian Murgoci, acesta fiind declarat la final „Omul meciului”. Şi în partida tur Murgoci a câştigat această distincţie, chiar pe terenul bănăţenilor. Universitarii clujeni vor disputa următorul joc în SuperLiga Naţională, marţi, 5 august, în deplasare, la liderul clasamentului CSM Ştiinţa Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu