Liga Națională / Minaur joacă în “nocturnă” cu Potaissa Turda
Cel mai ”întârziat” meci din istoria campionatul intern de handbal masculin se va disputa sâmbătă, în cadrul etapei a VI-a a ligii Naționale, între Minaur Baia Mare și Potaissa Turda. Ora oficială a partidei este 21.30.
Premieră națională
Ora de disputare a meciului dintre Minaur și Potaissa este o premieră pentru handbalul românesc. Oficialii Federației Române de specialitate au decis ca jocul să aibă loc la 21:00, imediat după partida de Champions League, dintre HCM Baia Mare şi Györi Audi ETÓ.
„Motivul pentru care am programat întâlnirea cu Turda atât de târziu a fost faptul că am dorit sa cuplăm cele două partide, fiind un eveniment important al clubului nostru. În deschiderea meciului fetelor nu puteam juca, din motive de ordin tehnic, astfel că am solicitat o aprobare specială din partea Federaţiei Române de Handbal pentru această oră, chiar dacă până acum, în România, nu s-a jucat niciun meci atât de târziu”, a declarat managerul clubului HCM Baia Mare, Vasile Viman.
Partida cu Turda se anunţă una foarte grea pentru băimăreni, care, deşi au crescut în valoare de la un meci la altul, nu au reuşit să strângă până acum decât 6 puncte în primele 5 etape şi se află pe poziţia a şaptea în clasamentul intermediar. De partea cealaltă, Potaissa Turda este una dintre cele trei echipe neînvinse încă în acest sezon, alături de HCM Constanţa şi Dinamo Bucureşti, şi are în vistierie 11 puncte (trei victorii şi două remize), ocupând în prezent poziţia a treia în ierarhia Ligii Naţionale.
“Turda este o echipă care nu a pierdut până acum, o echipă ce joacă în viteză şi foloseşte un sistem de apărare avansată, o echipă cu jucători valoroşi, ce plimbă foarte bine mingea pe faza a doua. Sper că până la ora meciului vom pune la punct echipa, pentru că trebuie să jucăm foarte bine şi să câştigăm”, a declarat tehnicianul grupării HCM Minaur Baia Mare, Gheorghe Covaciu.
Una caldă, una rece pentru Minaur
În primele cinci etape, HCM Minaur a înregistrat două victorii, acasă cu CSM Bucureşti şi Ştiinţa Bacău, şi trei înfrângeri, toate în deplasare la HCM Constanţa şi HC Odorhei, respectiv pe teren propriu cu Energia Târgu Jiu. Băimărenii au început sezonul cu partide ceva mai slabe, evidenţiindu-se în mod special meciul cu Târgu Jiu, dar de la o etapă la alta echipa a crescut în valoare, reuşind şi meciuri excelente – cum ar fi confruntarea cu vicecampioana Ştiinţa Bacău. Nici ultima întâlnire, cea de la Odorhei, nu a fost una slabă din punct de vedere calitativ, însă, câteva greşeli mărunte din ultimele minute ale partidei i-au costat pe maramureșeni victoria.
De partea cealaltă, adversa de sâmbătă a băimărenilor a avut un start de sezon fulminant, reuşind câteva surprize plăcute, cum ar fi remiza din ultima etapă, când clujenii au reuşit să le smulgă un punct campionilor en-titre de la HCM Constanţa. În ceea ce priveşte eficienţa celor două compartimente (atac şi defensivă), turdenii au una dintre cele mai bune apărări (după Ştiinţa Bacău), cu doar 121 de goluri încasate în primele cinci etape, al treilea atac din Ligă, cu 145 de goluri înscrise şi o medie de 29 de goluri pe meci.
Băimărenii stau mai slab la capitolul eficienţei, fiind prima echipă, în ordinea clasamentului, care are în acest moment un golaveraj negativ (-9). În primele 5 etape, băimărenii au înscris 117 goluri, dar au primi 126, având unul dintre cele mai slabe atacuri, dar şi una dintre cele mai bune defensive (locul 4 după Bacău, Turda şi Constanţa).
Nu există Comentarii