Neurochirurgul Ştefan Florian, vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie
Neurochirurgul clujean Ştefan Florian, preşedinte al Societăţii Române de Neurochirurgie, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie, la WFNS Congress, desfăşurat la Istanbul.
“Dl. prof. dr. Ioan-Ştefan Florian, cel împreună cu care organizăm Congresul Societăţii Sud-Est Europene de Neurochirurgie, în 14-16 septembrie 2017, a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie. (…) România are din nou motiv de mândrie după alegerea prof. dr. Ioan-Ştefan Florian în prima linie a neurochirurgiei mondiale. Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfăşurat între 20-25 August 2017 la Istanbul, a prilejuit alegerea prof. dr. Ioan-Ştefan Florian în funcţia de ‘Vice-President at Large’, fapt care reprezintă în primul rând o recunoaştere a meritelor profesionale pe plan internaţional, a eforturilor făcute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din ţară şi din regiunea de Sud-Est a Europei. În acelaşi timp, reprezintă o extrem de importantă recunoaştere a Neurochirurgiei Româneşti, o specialitate considerată dintre cele mai delicate dintre specialităţile chirurgicale, deoarece se operează direct pe cel mai de preţ şi complex sistem: creierul şi măduva spinării”, se arată într-un comunicat al MedEvents.
Ştefan Florian spune că prin funcţia obţinută speră să contribuie la o mai mare dezvoltare a neurochirurgiei româneşti: “Mai în glumă mai în serios, la o altă scară, cum ar fi ca România să fie reprezentată în G8 sau G20? Sper ca prin această reprezentare să putem asigura o mai intensă şi puternică dezvoltare a neurochirurgiei române, sper ca factorii de decizie să înţeleagă necesitatea dotării tehnologice uniforme pe plan naţional, neurochirurgia fiind o specialitate aflată în directă conexiune cu dezvoltarea tehnologică. Este nevoie însă şi de o dezvoltare uniformă a resurselor umane în această specialitate, începând cu medicii, dar să nu uităm de cadrele medii care asigură bunul mers al îngrijirii bolnavilor. Voi încerca să îmi fac auzită vocea nu doar pe plan internaţional, ci din această poziţie voi putea fi mai atent ascultat şi pe plan naţional”.
El a mai spus că va încerca să-i sprijine pe medicii români cei mai valoroşi să devină mai vizibili pe plan internaţional şi că va face lobby internaţional pentru promovarea neurochirurgilor români: “Avem neurochirurgi de mare valoare pe care îi voi sprijini să se facă remarcaţi. Avem un potenţial extraordinar în rezidenţii noştri, avem un viitor de excepţie în studenţii pe care astăzi îi pregătim să devină neurochirurgii viitorului”.
În perioada 14-16 septembrie, la Cluj-Napoca va avea loc Congresul Societăţii Sud Est Europene de Neurochirurgie, organizat de Societatea Sud Est Europenă de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ Cluj-Napoca şi de Societatea Română de Neurochirurgie: “Acest eveniment ştiinţific medical este unul dintre cele mai importante din domeniul neurochirurgiei organizate la nivel European şi, în mod particular, cel mai important congres organizat de Societatea Română de Neurochirurgie. Calitatea programului ştiinţific va fi asigurată de prezentările de înaltă ţinută pe care le vor susţine cei peste 50 de lectori invitaţi din ţări precum: Germania, Italia, SUA, Japonia, Rusia, Serbia, România, Franţa, Grecia, Ungaria, Olanda, Ucraina, Turcia, India, la care vor asista peste 400 de medici, studenţi la medicină şi asistenţi medicali, atât din ţara noastră, cât şi din Europa Centrală şi de Sud Est”.
Felicitări și mult succes în activitate