Aparatură medicală de aproape 2 milioane de euro la Spitalul Județean Oradea

Raed Arafat si Gheorghe Carp.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea se poate lăuda cu aparatură de ultimă generaţie. Recent au fost puse în funcţiune trei aparate medicale achiziţionate cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre un RMN performant, un aparat Roentgen pentru urgențe și un computer tomograf nou. La inaugurare a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Cea mai mare investiţie a fost cea în RMN care a fost finanțat de către Ministerul Sănătății, valoarea lui fiind de un milion de euro. În schimb, aparatul Roentgen a costat 138.000 de euro și a fost finanțat integral de Primăria Oradea, iar CT-ul a costat 600.000 euro, iar achiziția lui a fost posibilă prin fonduri structurale transfrontaliere.

Dotări de top la Oradea

„Pot să afirm, cunoscând situația din țară, că Spitalul Județean Oradea stă mult mai bine decât multe alte unități medicale din România. E adevărat că ne confruntăm cu un exod al medicilor în străinătate, dar vă asigur că Ministerul Sănătății caută soluții pentru creșterea veniturilor medicilor, pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă din spitale, dar și pentru lărgirea posibilităților de dezvoltare a carierei. Așa cum arată acum Spitalul Clinic Județean de Urgențe Oradea, el oferă condiții foarte bune de diagnostic și tratament pentru pacienți, dar și condiții de muncă civilizate pentru medici”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgențe Oradea, Gheorghe Carp a precizat că investițiile făcute sunt de o importanță vitală. „Acest RMN este singurul aparat performant existent în spitalele de stat din județul Bihor. Acum pacienții nu vor mai fi purtați la spitalele private, ei vor beneficia de diagnostic și tratament direct la Spitalul Clinic Județean de Urgențe Oradea. În ceea ce privește pregătirea profesională a cadrelor medicale, vă asigur ca avem medici foarte bine pregătiți”.
RMN-ul amplasat în cadrul Secției de Radiologie și Imagistică Medicală face posibile investigații imagistice de înaltă performanță. Domeniile medicale de adresabilitate sunt extinse: neurologie, neurochirurgie, ortopedie, gastroenterologie, obstretică și ginecologie. Investigațiile care sunt realizate cu acest RMN performant completează restul investigațiilor imagistice: radiologie convențională, ecografie şi computer tomograf.

 

Text: Daniel Meze

Distribuie:

Postaţi un comentariu