50.000 de lire pe an, salariul pentru medicii clujeni în Marea Britanie
A noua ediţie a evenimentului destinat medicilor “Careers in White-Cariere în alb” s-a desfăşurat duminică la Cluj-Napoca. Deşi la ora deschiderii nu foarte multe persoane şi-au manifestat curiozitatea să consulte ofertele firmelor de recrutare, interesul acestora s-a văzut în jurul amiezii.
Medici, farmacişti, asistente medicale, terapeuţi, dar şi studenţi la Medicină au avut ocazia să afle mai multe despre oportunităţile din sectorul medical internaţional de la nu mai puţin de zece firme de recrutare care au pregătit oferte de muncă în Franţa, Anglia sau Germania, dar şi în ţările arabe şi în ţările scandinave. “În general, la nivelul Clujului, la ediţiile trecute şi-au manifestat interesul aproximativ 700 de persoane. În ceea ce priveşte procesul de recrutare, după ce ajung la evenimentele noastre, legătura o păstrează cu agenţia de recrutare care le găseşte job-uri. Am primit feedback de la recrutori care ne-au spus că 60-70% dintre candidaţi ajung să se angajzeze. Perioada maximă în care îşi găsesc un job poate ajunge la un an, în condiţiile în care cei care aplică mai au de dat nişte examene sau trebuie să rezolve anumite acte”, a precizat pentru Transilvania Reporter Lăcrămioara Timofciuc, marketing manager al evenimentului Careers in White. Printre agenţiile de recrutare s-au numărat NES Healthcare UK, TOP Medica, Brandler & Rauschelbach, OcProd sau IMS Recruitment.
Deşi în număr mai mic, duminică la Cluj au fost prezente şi agenţii de recrutare interesate de rezidenţi. De asemenea, s-a observat interesul agenţiilor pentru specializări precum radiologie sau anestezie. Procesul merge însă şi invers, recrutorii găsind ei job-uri în funcţie de candidaţii prezenţi.“Căutăm să angajăm medici care să lucreze în spitale private din Marea Britanie. Ei trebuie să aibă minim doi ani experienţă în profesie după absolvire. Jobul presupune îngrijirea pacienţilor în perioada pre- şi postoperatorie şi implică o săptămână de lucru în Marea Britanie şi apoi una liberă. Este o oportunitate foarte bună pentru medici să câştige un salariu de aproximativ 50.000 de lire pe an. Avantajul este că le oferim candidaţilor posibilitatea să îşi continue specializarea pe care au început-o acasă în acea săptămână liberă pe care o au la dispoziţie. Din păcate, studenţilor le putem oferi sfaturi, însă nu şi oferte de muncă”, a precizat pentru Transilvania Reporter, Jo Bedford, consultant de recrutare pentru NES Healthcare UK.
“Caut oferte în Irlanda de Nord, însă nu am găsit deocamdată. Am o prietenă care s-a interesat deja şi mi-a făcut o parte din acte, dar am vrut să mai văd nişte oferte. Aş fi vrut să văd oportunităţile şi în Marea Britanie, însă am înţeles că se cere experienţă. Pentru şase luni aş pleca să văd cum este şi dincolo, dar încă nu m-am hotărât dacă voi pleca definitiv din România”, a precizat o vizitatoare a evenimentului Careers in White, rezidentă în anul doi la Neurologie.
Începând de luni, 25 noiembrie, se va deschide şi târgul virtual de carieră în domeniul medical, Careers in White unde candidaţii au posibilitatea de a discuta online cu profesioniști din domeniu despre următorii pași în cariera lor medicală, de a primi răspunsuri la întrebările lor și de a-și depunde CV-ul la mai multe job-uri disponibile.
Am citit articolu dar nu pot trece ca fárá sá comentez dacá vá place sau nu numai un singur lucru pot spune cáci cei deacolo din parlament ar trebua sási scimbe mai multe,si sá nu mai fie asa de nehaliti de exeplu oameni care muncesc tráesc de az pe máine,si ei ísi umple buzunarele si fac tot mai mare avere deja au devenit Millionar Milliárdar Ínceput bu Básescu ín Frunte,si cu Ungurul Orsós(Orbán) si colac pupázá Tineri care fac Facultáti sá munceascá pe dai boj,si sánt nevoit sá plece pe alte meleaguri ín loc sái pláteascá casá poate trái o Vita buná ín orce caz vá pot spune este rusine,si pentru Románia,si pentru Ungaria se rád Tárile bogate de noi.