Iubitori de rock din întreaga ţară, la concertul trupei germane Haggard susţinut la Zalău

Aproximativ 4.000 de iubitori de muzică rock din întreaga ţară au fost prezenţi, sâmbătă seara, la concertul trupei germane de metal simfonic Haggard, prefaţat de prestaţia trupei româneşti Ad Hoc, conform Agerpres.

Liderul trupei germane, Asis Nasseri, s-a declarat încântat de ospitalitatea celor din Zalău, apreciind concertul ca o ‘experienţă uimitoare’.

„Nu a fost doar un concert pentru noi. A fost o experienţă uimitoare, care începe de fapt cu ospitalitatea pe care am simţit-o aici. Am fost în 30 de ţări până acum, iar prietenia şi ospitalitatea arătată aici, interesul care a trecut dincolo de interesul pentru muzică este ceva ce nu am mai întâlnit în 20 de ani de istorie Haggard. A fost un eveniment uimitor, extraordinar, totul s-a potrivit, începând cu cazare, mâncare, tratamentul care ni s-a oferit. De asemenea, fanii români sunt foarte puternici. (…) Muzica noastră este o muzică mistică medievală şi faptul că am cântat în Transilvania mi se pare că se potriveşte foarte bine cu aceste locuri. Avem doi muzicieni din România care fac parte din trupa Haggard de cinci ani, de aceea ne simţim ca acasă în România. A fost o experinţă care a depăşit aşteptările unui simplu contract. Vorbesc şi în numele celorlalţi muzicieni”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Asis Nasseri.

Evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului Roman Zalău Porolissum, atrăgând fani ai genului din întreaga ţară.

„Concertul a avut loc în cadrul Festivalului Roman Zalău Porolissum. S-a dorit să fie un punct suplimentar de atracţie pentru turişti. S-a şi vrut o participare din afara oraşului, din oraşele învecinate, Cluj, Baia Mare, Satu Mare, dar şi din alte oraşe”, a precizat primarul Radu Căpâlnaşiu, acesta apreciind la 4.000 de persoane numărul participanţilor.

Ansamblul muzical eclectic Haggard, în care cântă vocal sau la diverse instrumente circa 20 de artişti, este condus de Asis Nasseri, un artist de origine afgano-germană ce compune toate piesele, dar cântă şi la chitară şi voce. Formaţia interpretează opere rock folosind instrumente clasice şi medievale, precum violoncelul, oboiul, harpa, vioara, timpanul sau diverse tipuri de flauturi şi combină pasajele melodice şi vocile feminine şi masculine de soprană şi tenor cu riff-urile de chitară, sunetele specifice muzicii metal, vocile masculine joase şi ritmurile specifice genului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu