PSD ia Clujul la dezbatere
Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că organizaţia pe care o conduce va lansa la nivelul judeţului o platformă de dezbatere în care să fie discutate problemele comunităţilor locale.
„Noi, PSD Cluj, o să lansăm o platformă de dezbatere, o platformă de polemici la nivelul judeţului Cluj, platformă care o să se numească „Clujul unit”. La această platformă o să poată să adere şi politicieni, şi cetăţeni simpli, şi ONG-uri, toate persoanele care sunt interesate de bunul mers al comunităţii clujene”, a menţionat Remus Lăpuşan.
El a adăugat că după o dezbatere prealabilă, proiectele viabile vor fi incluse în programul de guvernare locală al PSD.
„Dorim ca pe această platformă să vină persoane care să aibă proiecte şi în zona sportului, de exemplu, şi în zona de construcţie, localităţi care sunt monoindustriale, sau pe partea de cultură sau educaţie civică. (…) În prima fază, aceste proiecte o să fie discutate, o să le includem în programul nostru de guvernare locală, după care aceste proiecte o să poată să fie şi finanţate”, a mai spus preşedintele PSD Cluj.
Remus Lăpuşan crede că dezbaterile respective vor fi benefice pentru comunităţi şi a adăugat că personal se gândeşte la o serie de discuţii pe domeniile educaţie, cultură şi, pentru Cluj-Napoca, la problema faţadizării clădirilor din centru oraşului.
În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Tineretului Social Democrat (TSD), Gabriel Petrea, a spus că ar urma ca pe toate listele de candidaţi pentru alegerile locale să existe, pe locuri eligibile, câte doi tineri, o fată şi un băiat.
„Promovăm implicarea tinerilor pe liste la alegerile locale, avem o discuţie foarte serioasă în Biroul Permanent Naţional al PSD, astfel încât în fiecare localitate să avem cel puţin doi pe listele de la alegerile locale, respectând egalitatea de gen, o fată şi un băiat, acolo unde se poate”, a afirmat Gabriel Petrea.
El a mai spus că aleşii locali ai PSD îşi propun să facă o altfel de politică, mai apropiată de oameni.
„Cu ajutorul organizaţiei de femei încercăm să suţinem aceste candidaturi, pentru că ne dorim să gândim o altfel de implicare a consilierilor locali în politica locală. Vrem ca aceşti consilieri locali să fie altfel de politicieni, să fie acel liant sau acel pod între comunitate şi primărie şi să deschidem foarte mult dezbaterea în cadrul consiliilor locale. Practic, să luăm proiecte de la cetăţeni şi noi să le susţinem în consiliile locale şi să nu mai existe această opacitate, acest zid între cetăţeni şi orice proiect care se votează în consiliile locale”, a completat preşedintele TSD.
Potrivit acestuia, va fi lansată şi o dezbatere „pentru oraşul tinerilor”, în toate oraşele din ţară, şi să fie identificate acele probleme cu care tinerii se confruntă în oraş.