Debandadă! Iar avem un judeţ fără cap. Seplecan a rămas fără sprijin politic
Conducerea PNL Cluj a decis, joi seară, să-i retragă sprijinul politic preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan.
Co-preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat, joi, la încheierea şedinţei Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL, că Mihai Seplecan ar urma să fie înlocuit din funcţia de preşedinte.
„Am discutat în cadrul BPJ al PNL Cluj aspecte legate de activitatea partidului şi a CJ Cluj. S-a aprobat în şedinţă retragerea sprijinului politic preşedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan, cu 59 de voturi pentru, 6 împotrivă şi o abţinere. A primit mandat de încredere consilierul judeţean Marius Mânzat ca să preia funcţia de preşedinte, iar Călin Tuluc pentru cea de vicepreşedinte, în locul lui Horaţiu Cătărig, care a demisionat din funcţie. Motivele retragerii sprijinului politic au fost disfuncţionalităţi în conducerea CJ Cluj, neperformanţe, sunt probleme la drumuri, la aeroport, la care se adaugă o lipsă de comunicare a lui Seplecan cu partidul”, a menţionat Marius Nicoară.
El a mai spus că în urma retragerii sprijinului politic, Mihai Seplecan ar trebui să demisioneze.
„Dacă nu demisionează, procedural se intră pe articolele de lege. Consilierii judeţeni au 35 de zile în care să implementeze aceste decizii politice. Va fi o şedinţă de CJ luna viitoare în care se va propune schimbarea din funcţie a lui Seplecan”, a completat Marius Nicoară.
Pe 20 septembrie, senatorul Marius Nicoară, copreşedinte al PNL Cluj, îl acuză pe colegul său de partid Mihai Seplecan de faptul că, în calitate de preşedinte al CJ Cluj, blochează proiectele judeţului.
„Constat cu uimire că după o suită de proiecte ratate (cel puțin din punct de vedere al terrmenelor și al costurilor): Centrul de Deșeuri, Drumul Răchițele – Ic Ponor, RADPP, Clujana SA, SC Pază și Protecție, TETAROM IV, Cluj Arena, Consiliul Județean Cluj, fără nici o justificare, blochează și dezvoltarea aeroportului. Conform Master Planului General de Transport al României, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj este obligat ca până în anul 2025 să se conecteze la calea ferată. Cu toate acestea, conducerea Consiliului Județean prin președintele instituției prezintă prefectului județului Cluj informarea nr. 12608 / 13.07.2015 în care concluzionează nepromovarea proiectului de intermodalitate”, a declarat, atunci, Marius Nicoară.
Criticile lui Marius Nicoară veneau după ce, pe 11 septembrie, senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PNL, a cerut demisia „de urgenţă” din funcţie a aceluiaşi preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (PNL).
„În câteva luni de când Seplecan deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a demonstrat o crasă incompetenţă. S-a ocupat de delaţiuni ordinare, plângeri penale, ameninţări cu lumea interlopă, combinaţii şi jocuri politice mărunte. Nu s-a ocupat de problemele acute ale judeţului pe care le-a blocat şi sabotat permanent. Nerealizarea până azi a depozitului temporar de deşeuri este responsabilitatea exclusivă a lui Seplecan. Clujul este într-un blocaj al gunoaielor de nepermis, întrucât interesul public a fost înlăturat în favoarea interesului privat al unei firme. (…) El trebuie să demisioneze de urgenţă”, declara, atunci, Alin Tişe.
Între timp, a demisionat şi vicepreşedintele CJ Cluj Horaţiu Cătărig (PNL), după ce, în urmă cu câteva luni, a demisionat şi vicepreşedintele Ioan Oleleu (PSD).