UPDATE Protest spontan la Remin. Angajații amenință cu măsuri radicale

Oamenii sunt nemulţumiţi că, de aproape trei luni de zile, nu şi-au mai primit salariile

UPDATE:

La protestul spontan de la Remin au participat aproximativ 50 de angajaţi, schimbul care ieşea din tura de noapte, cărora li s-au alăturat colegii din schimbul de dimineaţă.

Aceştia sunt revoltaţi că nu-şi primesc banii, şi au ameninţat cu măsuri extreme.

„Şi ieri (n.r. miercuri, 24 septembrie), o parte dintre colegi au ameninţat cu blocarea în subteran, dar i-am convins să nu recurgă la măsuri extreme, deoarece galeriile nu conferă suficientă siguranţă şi riscurile sunt foarte mari”, a declarat Ştefan Petrician, liderul de sindicat.

Acesta a mai declarat că acordă o perioadă de graţie de maximum o săptămână celor responsabili de situaţia creată şi apoi vor recurge la măsuri extreme.

„În timpul protestului am fost sunat de Doina Pană, ministrul pentru Dialog Social, care mi-a propus o întâlnire la Bucureşti, săptămâna viitoare”, a mai adăugat acesta.

Sindicaliştii de la Remin aveau programată miercuri, 2 octombrie, o întâlnire cu Comisia de Dialog Social la Prefectura Maramureş, dar au renunţat la întâlnirea cu reprezentantul Guvernului în teritoriu deoarece la aceeaşi dată la Ministerul Muncii este programată o întâlnire pentru a soluţiona problemele de la Remin.

Situaţia muncitorilor este disperată, mai ales că miercuri, 24 septembrie, Electrica a  înaintat companiei o somaţie prin care îi anunţă că vor decupla energia electrică.

__________________________________________________________

Un număr de 50 de salariaţi ai Companiei Naţionale Miniere a Metalelor Preţioase şi Neferoase ‘Remin’ Baia Mare au declanşat, joi, un protest spontan la sediul companiei, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile aferente ultimelor trei luni de muncă.

Liderul Confederaţiei Sindicale Meridian din judeţul Maramureş, Ştefan Petrician, a declarat pentru AGERPRES că protestarii reprezintă ultimii salariaţi din cadrul companiei, care lucrează, la ora actuală, la întreţinerea, supravegherea şi conservarea perimetrelor miniere, închise în anul 2002.

‘Oamenii sunt nemulţumiţi că, de aproape trei luni de zile, nu şi-au mai primit salariile, iar ‘Remin’ n-a fost în măsură să plătească contribuţiile sociale către stat’, a spus Ştefan Petrician.

Compania minieră ‘Remin’ se află în insolvenţă, iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) refuză să vireze în conturile companiei suma de 8 milioane de dolari, rezultată dintr-o tranzacţie internaţională cu minereu steril.

‘Remin’ mai are cel puţin 100 de salariaţi, care activează în domeniul întreţinerii minelor şi perimetrelor miniere din judeţul Maramureş.

Distribuie:

Postaţi un comentariu