Pregătiri pentru sezonul rece. Probleme în școli și spitale

Şedinţa a avut loc luni, în Baia Mare

Elevii de la mai multe școli maramureșene învață în frig din cauza centralelor termice învechite.  Astfel, în timp ce drumarii au dat asigurări că iarna nu-i va luat pe nepregătite, în cazul echipării ambulanţelor pentru perioada de iarnă au fost semnalate probleme. Comitetul pentru Situații de Urgență Maramureș s-a întrunit luni pentru a analiza stadiul pregătirilor de iarnă în județ.

10 școli din Maramureș, fără căldură

O problemă stringentă în Maramureș, semnalată în cadrul ședinței, este aceea a asigurării căldurii în unele şcoli. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean  au precizat că la această oră, 10 unităţi  de învăţământ din Maramureş se confruntă cu această problemă. Aici funcţionează centrale termice  învechite, care  nu pot fi întreţinute şi nici autorizate, şi care nu oferă  confortul termic necesar elevilor. Aceste centrale trebuie înlocuite urgent,   însă nu sunt fonduri disponibile. Prefectul Anton Rohian a solicitat conducerii Consiliului Judeţean Maramureş centralizarea unităţilor şcolare care întâmpina dificultăţi în asigurarea căldurii şi găsirea  resurselor financiare  necesare în acest sens.

Spitalul din Vișeu de Sus nu are bani pentru combustibili

Una dintre problemele ridicate de către membri CJSU Maramureş se referă la aprovizionarea cu combustibil  a Spitalului oraşenesc Vişeu de Sus, unitate care, conform  directorului Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş,   Rareş Pop, înregistrează în acest moment  datorii de 1.200.000 de lei. În plus, o parte din unităţile sanitare maramureşene se confruntă cu problema echipării ambulanţelor pentru perioada de iarnă, respectiv lipsa fondurilor pentru service-ul autoturismelor  şi plata către furnizorii de  piese de schimb şi carburant.

Drumarii dau asigurări că iarna nu-i va lua pe nepregătite

Drumarii maramureşeni au dat asigurări că la aceasta oră este semnat contractul cu Salina Dej în vederea aprovizionării cu sare  pentru perioada de iarnă. De asemenea, reprezentanţii Administraţiei Naţionale  a Drumurilor  din România – Secţia Baia Mare au subliniat  că din 15 octombrie va demara aprovizionarea  cu material antiderapant, astfel încât firma clujeană Diferit care răspunde de  întreţinerea a 7 sectoare din Maramureş, să nu întâmpine probleme în desfaşurarea activitaţii. Prefectul Anton Rohian  a stabilit o întâlnire la mijlocul lunii octombrie cu reprezentanţii acestei firme, cu drumarii maramureşeni şi cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului  Maramureş, în vederea asigurării unor bune condiţii de trafic rutier, pe tronsoanele pe care le gestionează în judeţul nostru.

„Nu vreau să arătăm cu degetul unul spre altul. Va fi o iarnă grea şi îmi doresc ca  problemele cu care ne-am confruntat anii anteriori, in ce priveşte aprovizionarea cu material antiderapant şi asigurarea utilajelor de deszăpezire la punctele de lucru, să fie prevenite. Următoarea perioada nu va fi una uşoara, de aceea   trebuie să ne implicăm serios fiecare pe domeniul său de activitate”,  a declarat prefectul Anton Rohian.

Distribuie:

Postaţi un comentariu