Gogoși cu dulceață
Ingrediente:
– 600 g făină
– 350 ml lapte
– 4 gălbenușuri
– 30 g drojdie proaspătă
– 70 g unt
– 4 linguri zahăr
– un praf de sare, 1 linguriță esență de rom
– ulei pentru prăjit
– dulceață și zahăr pudră pentru servit.
Prepararea:
Drojdia se pune în puțin lapte călduț, se adaugă puțin zahăr, se amestecă și se lasă la crescut. Făina se cerne într-un castron, se adaugă restul ingredientelor și maiaua și se frământă un aluat elastic, dar nu prea tare. Se acoperă și se lasă la dospit.Când și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta presărată cu făină, se frământă ușor puțin, apoi se întinde într-o foaie de 1-1,5 degete grosime. Se decupează cu un pahar, se acoperă cu ștergar de bucătărie și se lasă la odihnit 20 minute. Gogoșile se pun în ulei fierbinte, se acoperă cu capac. Când sunt rumenite, se întors și se prăjesc și pe partea cealaltă, fără a se mai acoperi. Se lasă puțin la răcit, apoi se presară cu zahăr pudră și se servesc cu dulceață.
Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust
La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.