Banca Transilvania vrea să cumpere o altă bancă

Banca Transilvania este interesată să preia integral sau parțial o bancă, a declarat directorul general al băncii, Omer Tetik. Anunţul a fost făcut cu ocazia prezentării unui împrumut de 40 de milioane de dolari contractat de BT de la Fondul de Capitalizare al IFC, un fond administrat de IFC Asset Management Company.

“Sigur, analizăm oportunităţi de achiziţii în piaţă, ne uităm la orice, important este să fie digerabilă. Noi vom cumpăra fie o bancă, fie un portofoliu numai dacă credem că este o valoare adăugată pentru bancă. Portofoliul trebuie să aibă segmente unde avem şi noi interes, gen retail şi IMM”, a afirmat Omer Tetik.

Directorul general al BT a spus însă că momentan nu sunt multe bănci de vânzare, dar că BT va fi pregătită pentru oportunităţile care vor apărea pe piaţă. „Nu sunt multe bănci în proces de vânzare, noi discutăm când o bancă sau un portofoliu apare. Suntem o bancă care savurează lichiditatea, cu un raport credite/depozite de 75%“.

Împrumutul subordonat de 40 de milioane de dolari va consolida baza de capital a BT și va susține dezvoltarea unei bănci de importanță sistemică în regiune axată pe întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri).

„Aceasta este cea de a treia investiție în regiune a Fondului de Capitalizare al IFC și în total al nouălea proiect IFC cu Banca Transilvania”, a declarat Marcos Brujis, șeful Fondului de Capitalizare al IFC, un fond de 3 miliarde de dolari care a putut fi creat prin angajamente ale IFC și ale Băncii Japoneze pentru Cooperare Internațională (JBIC).

„Această nouă facilitate ne va permite să ne continuăm planurile ambițioase de creștere organică și să continuăm să acumulăm cotă de piață, în special în segmentul în care deja noi stabilim tendințele”, a declarat Ömer Tetik.

Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru un profit net de 103, 4 milioane lei, cu 22, 6% peste câştigul din perioada similară a anului trecut.

.

Distribuie:

Postaţi un comentariu