Spălătorie automată dedicată câinilor, în premieră în România, la Cluj
O spălătorie în aer liber dedicată câinilor, unde stăpânii acestora îi pot spăla și usca în cele mai bune condiții pe favoriții lor, este cel mai nou serviciu pus la dispoziție în parcarea hipermarketului Cora din Cluj. Investiția în aparatul care oferă toate etapele necesare spălării corecte și recomandate a unui câine le aparține unor clujeni care s-au gândit să dea o mână de ajutor proprietarilor de câini pentru care îmbăiatul animalelor este de cele mai multe ori o corvoadă. Împreună, cei trei prieteni, acoperă atât nevoile tehnice, cât și de management ale acestei afaceri și sunt convinși că este doar o chestiune de timp până când clujenii vor alege să își spele câinii la noua spălătorie și vor înțelege beneficiile unei astfel de spălătorii.
Astfel, clujenii care au venit cu ideea spun că aparatul este primul de acest fel din România care oferă servicii în mod automat fără a necesita prezența altei persoane în afară de proprietarul animalului. Momentan, aceasta este cea mai performantă și intuitivă mașină de spălat patrupede de pe piață. Aparatul oferă toate indicațiile necesare, atât vizual, cât și auditiv, astfel încât un proprietar de câine poate să își dea seama foarte ușor cum să folosească aparatul. Toate instrucțiunile, fiecare etapă din procesul spălării este comunicat, iar indicațiile sunt oferite atât în limba română, cât și în limbile maghiară, engleză, germană etc. Fiecare etapă este descrisă pentru ca proprietarii să știe modul corect de spălare a câinelui. În plus, spun clujenii care au venit cu ideea spălătoriei, toate substanțele din aparat necesare spălării câinilor sunt bio și sunt standardizate conform normelor europene.
„Oamenii încă nu știu ce înseamnă o spălătorie profesională de câini. Își imaginează că tot ce trebuie să facă este să introducă animalul într-un aparat și va ieși uscat. Dar nu este așa. În cazul acesta stăpânul câinelui îl spală cât timp vrea. Clientul are șase opțiuni de ales pe ecranul tactil și în funcție de opțiune dispune de apă cu șampon, balsam, soluție pentru deparazitare și aer pentru uscare. Știm cu toții că a spăla un câine în baie, într-un apartament de bloc, este destul de anevoios și acesta este motivul principal pentru care am investit în așa ceva”, au declarat cei trei clujeni pentru Transilvania Reporter.
După prima săptămână de funcționare a spălătoriei, feedback-ul a fost pozitiv și lumea privește deja cu ochi buni ideea de a-și spăla câinii în afara spațiilor locative.
„Saloanele de toaletare a câinilor aplică prețuri destul de ridicate și noi ne-am gândit să ne adresăm cumva unui segment de populație care nu își permite să meargă la un salon specializat de fiecare dată când este necesară spălarea animalului lor. Important este că în acest aparat câinele se spală de către proprietarul lui. Patrupedul nu este pus într-o centrifugă, nici vorbă de așa ceva, ci este cu atât mai relaxat fiind spălat de proprietarul lui. Oamenii trebuie informați corect ce înseamnă o spălătorie automată pentru câini. Nu trebuie să fie speriați de gândul că un aparat le va spăla câinii. Este un aparat care le ușurează viața stăpânilor de câini și trebuie să vadă cu ochii lor care este efectul substanțelor bio 100% care se aplică pe blana câinelui”, a precizat Kiss Lehel, unul dintre cei trei clujeni implicați în afacere.
Timpul de spălare a unui câine depinde de talia animalului și de opțiunile pe care le alege stăpânul, respectiv: spălare cu șampon, clătire, spălare cu balsam, deparazitare, uscare cu turație mare sau cu turație mică. Proprietarul câinelui își cumpără un timp anume pentru spălare, achitând de exemplu cinci lei pentru trei minute, urmând ca în cazul în care mai are nevoie de timp să achite în continuare alți cinci lei până în momentul în care consideră că animalul lor este îmbăiat și uscat corespunzător. Pentru o blană sănătoasă câinii pot fi dați, de exemplu, cu balsam blând și hidratant, între unul și două minute. Avantajul folosirii aparatului este că acceptă orice modalitate de plată. Foarte important este ca stăpânii animalelor să nu uite de opțiunea gratuită de dezinfectare a vasului în care s-a aflat câinele, pentru ca următorul câine să fie spălat în condiții de igienă corespunzătoare.
„Aparatul nu are nevoie de întreținere specială, ci doar de alimentare cu apă și curent, și cu soluții pentru spălare. Periodic însă trebuie curățate filtrele care se află în aparat și care nu permit firelor de păr să ajungă în canalizare. Ne-am gândit să instalăm spălătoria în parcarea Cora pentru că acest hipermarket a susținut întotdeauna activitățile canine și chiar persoanele din conducerea Cora sunt proprietari de câini. Urmează să vedem în perioada următoare numărul real al persoanelor care au nevoie de acest serviciu și în funcție de solicitarea proprietarilor de câini vom amenaja și în alte locuri asemenea aparate și apoi, desigur, ne gândim să extindem ideea la nivel național”, a declarat, la rândul său, Dako Attila.
Investiția într-un astfel de aparat a fost destul de mare, spun cei trei prieteni, doar achiziția utilajului ridicându-se la peste 20.000 de euro.
„Nu urmărim să facem profit imediat, ci vrem să oferim un serviciu care pe termen lung să fie de folos proprietarilor de animale. Încercăm să ne promovăm cât mai mult în mediul online și astfel să încurajăm proprietarii de câini să folosească un serviciu nou pe piața din România, dar destul de popular în alte țări din lume. Pe durata iernii ne vom gândi la o soluție de încălzire a spațiului în care funcționează spălătoria, pentru a oferi confort atât animalelor, cât și proprietarilor”, au mai spus clujenii.
Mai multe detalii despre Dog Wash puteți afla de pe pagina de Facebook a spălătoriei.
Si acum dupa 2 ani ce ziceti ? S-a obisnuit lumea sau in Ro inca nu este cultura pt. asa ceva ?