A început campania de imagine TIFF 2017: Clujul, platou de filmare. King Kong și alți monștri ai cinematografiei mondiale pun stăpânire pe oraș

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a lansat în cursul zilei de miercuri, 26 aprilie, afișul oficial al acestei ediții avându-i ca protagoniști pe cunoscutul personaj ficțional King Kong și pe actrița Mădălina Ghenea. 

„Breaking News: Mare invitat, mare. La propriu. La #TIFF2017 vine King Kong. Mădălina Ghenea l-a cunoscut deja. Și credem că s-a-ndrăgostit de ea.  Avem și-o poză cu ei, care a devenit afișul oficial al acestei ediții. Doamnelor și domnilor, like, love, wow, share sunt reacțiile recomandate! Clujul e din nou orașul filmului, iar restul surprizelor de anul acesta vin în curând”, au transmis organizatorii TIFF pe pagina oficială de Facebook. 

Campania de imagine TIFF 2017 este semnată, pentru al patrulea an, de frații Anton și Damian Groves, după o idee creativă a echipei TIFF. Posterul este o creație semnată de Formata și Moumene Sofian.

„Vor urma alte asemenea câteva episoade dar conceptul final îl vom dezvălui abia în cadrul conferinței de presă din luna mai. Cu toate acestea, cred că este clar ce ne dorim să arătăm și anume faptul că orașul Cluj-Napoca a fost și este un mare platou de filmare. Ideea a pornit inițial de la faptul că TIFF este cel mai mare festival de film din România și tot Clujul a fost la început de secol XX o adevărată industrie de film. Trebuie doar să îi vedem potențialul”, a precizat Renate Rozenberg din partea echipei de organizare.

Jenő Janovics (1872–1945), regizor şi actor de teatru şi film, director al Teatrului Naţional Maghiar din Cluj, a făcut posibilă în urmă cu 100 de ani producerea primului film realizat în Transilvania, Mânzul șarg ( Sárga csikó), proiectat la Budapesta. Janovics a construit două lăcașuri de teatru, a regizat piese de teatru într-un stil modern în epoca sa, a creat primul film mut în Cluj și o adevărată industrie de film.

„În această campanie de imagine ne vom concentra asupra unor celebrii monștri din cinema care atacă Clujul. Este clar că va fi o campanie «grea», dar recomandată copiilor. Se anunță multe «dezastre» la Cluj în următoarele săptămâni”, au „amenințat” reprezentanții TIFF.

Faptul că orașul Cluj-Napoca este un real platou de filmare și în prezent o confirmă inclusiv faptul că regizorul japonez Sion Sono a filmat în toamna anului  trecut, după ce TIFF i-a dedicat o amplă retrospectivă, un serial fantasy despre rădăcinile vampirilor din Transilvania. Tot anul trecut, regizorul Radu Mihăileanu a filmat la Cluj scene importante din cel mai recent film al său, Povestea iubirii, atât în satul Dâncu din comuna Aghireșu cât și în oraș la Sinagoga de pe strada Horea, Teatrul Național, Parcul Central, Facultatea de Chimie. Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, va avea premiera oficială în România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie) și se va bucura se va bucura de o serie de proiecții speciale în Cluj, în prezența regizorului și a renumitului actor britanic Derek Jacobi. Pe 5 iunie, va putea fi văzut pe ecranul uriaș din Piața Unirii, iar pe 7 iunie, chiar în localitatea Dâncu.

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va fi deschisă vineri, 2 iunie, de la 20.45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca prin proiecția filmului Regele Belgiei/ King of the Belgians, comedia scrisă și regizată de Peter Brosens și Jessica Woodworth. 

Citiți și:

Mihai Chirilov, despre campaniile de imagine TIFF: Cele mai reușite, cele mai creative, cele mai controversate

„Regele Belgiei” deschide TIFF 2017. „Twin Peaks”, restaurat digital și cel mai așteptat film francez al anului, proiectate în Piața Unirii

Distribuie:

Postaţi un comentariu