Oferta completă. Ștrandurile din Nord-Vest au trecut în sezonul de iarnă
Ștrandurile din Nord-Vestul țării au rămas deschise și după trecerea verii. Chiar dacă nu toate au piscine acoperite, apa termală le face atractive și pentru această perioadă în care temperturile sunt mai scăzute. Pentru a-și atrage clienții, unele ștranduri oferă abonamente pentru iarnă.
Bihor. Cât ne costă să ne relaxăm la ştrandurile din Felix şi 1 Mai
Când vine vorba despre bălăceală în sezonul rece, Băile Felix sunt opţiunea multor persoane care locuiesc în Nord-Vestul ţării. Dacă în plin sezon estival numărul turiştilor care ajung în bazinele din Felix trece de 5.000, nici în perioada mai rece a anului acestea nu rămân goale.
Ştrandul Felix din Băile Felix dispune de 6 bazine cu apă termală naturală: 2 bazine pentru copii unde temperature apei este 32-34 grade Celsius, 1 bazin cu valuri 1 bazin relaxare şi 2 bazine pentru toate categoriile, în acestea temperatura apei fiind între 34-36 grade Celsius.
“Clienţii au la dispoziţie garderobe moderne, toalete şi duşuri.Tot în incinta ştrandului există şi un restaurant cu autoservire. Preţul unui bilet este de 25 de lei pentru adulţi, respectiv 12 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani”, ne-a spus Florian Serac, directorul general al Turism Felix SA.
Ştrandul Apollo este singurul ştrand public din Băile Felix care este deschis tot anul, indiferent de anotimp sau sărbatori. Dispune de un bazin acoperit şi 3 bazine exterioare cu apă termală. Unul din bazinele exterioare oferă posibilitatea de înot pasionaţilor acestui sport. Celelalte 2 bazine exterioare au dimensiuni mai mici şi adâncimi de 120 si 150 cm. Şi aici preţurile sunt de 25 de lei pentru adulţi, respectiv 12 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani.
Ştrandul Padiş este unul din cele mai accesibile ştranduri publice din staţiune Băile Felix. Dispune de 3 bazine cu apă termală naturală, iar tarifele mici practicate oferă posibilitatea tuturor de a se bucura de efectele benefice ale apei termale din Băile Felix.
“Este singurul ştrand din Băile Felix care oferă o serie de facilităţi legate de accesul în incintă. Există posibilitatea de a cumpăra abonament care oferă posibilitatea de a intra la bazine la preţuri foarte convenabile”, a mai precizat Florian Serac.
Astfel, intrarea pentru un adult costă 15 lei, pentru copiii până la 14 ani, 10 lei. Adulţii care doresc să intre la ştrand după ora 16.00 vor plăti 10 lei, iar copiii 7 lei. Un abonament de trei zile cu intrări multiple costă 45 de lei, în timp ce pentru copii un astfel de abonament costă 30 de lei. Adulţii care intenţionează să îşi achiziţioneze un abonament de 7 zile cu intrări multiple, vor scoate din buzunar 100 de lei, iar dacă doresc să le facă şi copiilor un astfel de abonament vor plăti 70 de lei.
Turiştii care doresc să aibă parte de mai multă distracţie pot opta pentru Aqua Parcul President din apropierea Băilor Felix. Au la dispoziție 13 piscine interioare, 5 piscine exterioare, zonă de agreement pentru copii, tobogan interior şi exterior. Accesul copiilor de până la 3 ani este gratuit, adulţii care optează pentru trei ore vor plăti 25 de lei, pentru cinci ore 30 de lei, iar pentru o zi 45 de lei. Turiştii pot alege şi abonamente, în funcţie de numărul de intrări, preţul acestora poate varia între 10 şi 35 de lei. Reduceri li se oferă şi clienţilor hotelului President.
În Băile 1 Mai, la intrarea la piscinele Hotelului Perla costă 20 de lei. Doritorii au acces la bazinele cu apă termală, bazinele cu Jacuzzi, bazinul semi-olimpic și la saună.
Cluj. Vara trece, piscinele rămân
Chiar dacă în zonele de munte ar putea începe deja sezonul de ski, pentru cei care tânjesc după jacuzzi-uri sau cocktail-uri la marginea piscinei oferte există și sunt dintre cele mai generosae. Dacă, de exemplu, Băile Cojocna își vor redeschide porțile doar la începutul lunii ianuarie, parcul balnear Toroc din Dej și Băile Figa din Beclean își așteaptă deja clienții cu oferte tentante de petrecere a timpului liber la piscine, chiar dacă afară temeperaturile sfidează valori de 0 grade Celsius.
Băile Figa, non-stop-ul iubitorilor de bălăceală
Situată la 80 de kilometri de Cluj-Napoca, stațiunea Băile Figa a devenit tentantă chiar și pentru clujeni, care făceau vara trecută cozi imense la intrarea modernei facilități. Chiar dacă sezonul s-a încheiat, la Băile Figa încă există o ofertă foarte consistentă pentru pasionații de bălăceală.
Astfel, pentru doar 10 lei de persoană ai acces întreaga zi la piscina cu apă încălzită la 32 de grade Celsius. Intrarea la jacuzzi-ul cu apă fierbinte și la cel cu apă normală costa 2 lei de personă, același tarif fiind perceput și pentru două ore la sala de fitness sau la zona destinată tenisului de masă. Acest regim special este valabil pentru perioada octombrie-mai, după care întreg complexul se redeschide.
Parcul Balnear Toroc, emitent de abonamente pentru iarnă
Pentru a-și motiva clienții să rămână cât mai mult timp, administratorii parcului balnear Toroc pun la dispoziție și abonamente, care costă 80 de lei/lună, cu acces de luni până vineri. Pentru cei care nu își permit concedii atât de lungi, o zi la Toroc costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, iar de luni până vineri, după ora 16, taxa pentru adulți este de 5 lei.
În acest preț este inclus accesul la bazinul cu apă dulce, la cabinele de hidromasaj și la saună. Potrivit recepționerei complexului, Ana Mircea, lumea nu se prea înghesuie la Toroc în sezonul rece, luna ianuarie fiind momentului de start al valului de clienți.
Băile „Incognito” Cojocna, raiul împachetărilor cu ciocolată
Fără să existe vreun site cu informații despre locația singurului bazin cu apă sărată încălzită din județul Cluj, Băile Cojocna au o ofertă de nerefuzat: plătești 250 de lei pentru șase zile și primești 12 zile. Însă, față de anul trecut, Băile se vor redeschide doar de la 1 noiembrie și nu 1 octombrie, cum s-a întâmplat în 2012 când, spune administratorul Liviu Băjean, s-au înregistrat pierderi imense din cauza lipsei de clienți. Cei care reușesc să ajungă la stațiunea aflată la 30 de km de Cluj au la dispoziție băi cu nămol, saună, împachetări cu ciocolată, bazine cu apă sărată, bufet sau restaurant.
Pentru 2014, administrația complexului pregătește o extindere a serviciilor.
„Încercăm să ne promovăm puțin, să afle lumea de noi. Lucrăm și la un site, dar e foarte mult de muncă pentru că aici am luat totul de la 0. Anul viitor pregătim deschiderea a 48 de garsoniere de confort 1 și vrem să facem și un bazin exterior cu apă dulce”, ne-a declarat Liviu Băjean.
Satu Mare. Ștrandurile, la concurență cu Aquastar
Toamna nu-i ca vara, dar chiar şi aşa sătmărenii pot să se destindă la ștrandurile cu piscine acoperite sau la cele cu piscine exterioare dar cu apă termală. Ștrandurile din județul Satu Mare au acum un concurent puternic, Aquaparc-ul Aquastar.
Aquastar: masaj, saună și piscine interioare
Zona de piscine interioare a complexului Aqustar cuprinde o piscină de relaxare și distracții, dotată cu un sistem de hidro-aeromasaj, de tip jacuzzi și elemente de senzație: dușuri în formă de „gât de lebăda” și cascadă de presiune. Pentru copii există o piscină de înot cu o adâncime de maxim 120 cm, iar forma rectangulară este concepută exact pentru lecțiile de înot. Tot pentru copii, sunt puse la dispoziție trei bazine cu legătură între ele, având trei trepte de adâncime. Clienții au la dispoziție saune și Jacuzzi.
Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este 30 de lei, pentru copii 15 lei, iar pentru studenți sau pensionari doar 22 de lei. Dacă vrei să ai acces și la saună atunci mai trebuie să scoți din buzunar încă 10 lei, iar dacă depășești cele trei ore pentru care e valabil un bilet de intrare mai ai de plătit câte 0, 20 lei/ minut. În schimb, dacă dorești să stai toată ziua, prețul de intrare este de 40 de lei pentru adulți fără saună, 45 de lei pentru adulți cu saună, 20 de lei pentru copii și 28 de lei pentru pensionari sau studenți.
Bazinele termale din afara orașului, foarte bune pentru tratament
Ştrandul de la Tășnad este perfect pentru o cură cu apă termală pe perioada temperaturilor scăzute. Stațiunea dispune de șase bazine cu apă termală, ștrandul fiind deschis zilnic, între orele 8.00 şi 22.00. Taxa de intrare pentru adulţi este de 15 lei, iar pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari doar 10 lei.
Ștrandul termal de la Mihăieni este o altă soluție de bălăceală pe vremea rece și este destul de vizitat chiar și iarna, deoarece se află la distanță mică de Satu Mare. Biletul de intrare la bazin costă 10 lei, iar pe lângă acesta pentru cei care optează, se mai plătește accesul la saună de 5 lei. La doar trei km de Mihăieni se află ștrandul de la Acâș. Apa termală din Acâş a fost descoperită cu sute de ani în urmă, la o adâncime de peste 1.800 m, fiind apreciată de însăşi împărăteasa Maria Tereza. Temperatura apei este de 75 grade C şi are, la fel ca în cazul apei de la staţiunea Tăşnad, efecte benefice în tratarea artritelor, spondilozelor, fracturilor, paraliziilor, arterosclerozelor, afecţiunilor ginecologice şi dermatologice. Prețurile sunt aceleași cu cele de la Mihăieni.
Și cei mici au variante: bazine pentru cursuri de înot
Dacă dorești să te relaxezi fără copii, pe cei mici poți să-i duci la bazinele de înot din oraș, deschise și pe timpul temperaturilor scăzute. Cel mai mare și mai modern bazin de înot acoperit din Satu Mare este cel al Clubului Select. Piscina are o adâncime de 2, 14 metri, iar prețurile la cursuri sunt de 20 de lei/oră. La fel este disponibil și Wellness Spa din cartierul Micro 16. Complexul beneficiază de piscină interioară, jacuzzi, saună uscată și umedă, sală de fitness. Și aici se organizează cursuri de înot pentru mici, în fiecare zi. Intrare la piscină plus saună costă 20 lei și fără saună 18 lei.
Foarte interesant și tentant în același timp,!. Eu sunt din Sălaj și mar interesa pt luna decembrie o mică vacanță la o piscină termală, iar din ceia ce am văzut aici cred că cele din Satu Mare sunt cele mai interesante,!.