Un sfert dintre obiectivele de învăţământ clujene n-au autorizaţie de funcţionare

Trei materii opționale studiate de elevii din clasele I - IV/ Foto: Dan Bodea

Aproximativ un sfert din obiectivele de învăţământ din judeţul Cluj, majoritatea din mediul rural, nu au primit autorizaţie de funcţionare, din cauza lipsei apei curente, a apei potabile, a grupurilor sanitare şi a clădirilor degradate.

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, că, totuşi, numărul unităţilor de învăţământ care sunt autorizate a crescut cu trei la sută faţă de anul şcolar trecut.

”La nivelul judeţului Cluj sunt un număr de 693 de obiective de învăţământ – corpuri de clădiri de şcoli şi grădiniţe, săli de sport, cantine-, din care 539 au autorizaţie de funcţionare permanentă, iar 154, din care 147 în mediul rural, nu au această autorizaţie. Cu alte cuvinte, 24% dintre obiectivele de învăţământ nu sunt autorizate din mai multe cauze, în principal a lipsei apei curente, a celei potabile, a lipsei grupurilor sanitare, a iluminatului insuficient, a clădirilor degradate şi a mobilierului degradat. Sunt un număr de 61 de obiective fără apă potabilă deoarece localitatea unde funcţionează nu dispune de reţea de apă potabilă, iar apa va fi asigurată în diverşi recipienţi. Mai sunt grădiniţe care funcţionează la parterul unor blocuri sau la care nu se poate asigura circuitul de alimente şi de aceea nu au primit autorizaţie de funcţionare. Oricum, numărul obiectivelor care sunt autorizate a crescut cu trei la sută faţă de anul trecut”, a menţionat Valentin Cuibus.

El a mai spus că toate unităţile de învăţământ vor începe şcoala pe 16 septembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu