Soluţii pentru “criza” lemnelor din Mărişel
Locuitorii din comuna Mărişel vor primi lemn pentru nevoile lor personale. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri cu prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan şi reprezentanţii Direcţiei Silvice şi ITRSV Cluj-Napoca.
“Obligaţia Instituţiei Prefectului este de a verifica dacă în zona de munte, în cazul de faţă în zona Mărişelului, se exploatează lemn cu forme legale”, a precizat pe timpul discuţiilor prefectul Gheorghe Vuşcan.
“Cetăţenii din Mărişel vor avea la dispoziţie o cantitate de 600 m³ masă lemnoasă scoasă în depozit la drum auto, la un preţ mediu de 170 lei/ m³, valorificarea făcându-se în conformitate cu regulamentul de vânzare a masei lemnoase”, a dat asigurări directorul Direcţiei Silvice Cluj-Napoca, Dorel Oros.
În vederea detensionării situaţiei din zona Mărişel legată de modalitatea de exploatare a masei lemnoase, prefectul Gheorghe Vuşcan a propus cetăţenilor din Mărişel şi primarului localităţii, prezent la întâlnire, să colaboreze pentru înfiinţarea de urgenţă a unei Asociaţii de exploatare la nivelul comunei Mărişel. „Această Asociaţie va duce la crearea unui număr de locuri de muncă şi va elimina acele suspiciuni de încălcare a legii, de „furt a pădurii”, care persistă în rândul cetăţenilor, în situaţia în care firma care exploatează pădurea este dintr-o localitate învecinată sau chiar din alt judeţ”, a precizat prefectul Vuşcan.
La discuţiile de la sediul palatului Administrativ au mai participat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.
Vă reamintim că în urmă cu o lună moţii din Mărişel au ieşit ăn stradă nemulţumiţi că nu pot exploata lemn pentru nevoile personale.