Mircea Vereș îi răspunde lui Seplecan: „Nerealizările CJ Cluj nu pot fi puse în sarcina firmei noastre”

Foto: Dan Bodea

Mircea E. Vereș, acționar majoritar în cadrul firmei Salprest Rampa, a ținut să răspundă acuzelor venite din partea Președintelui Consiliului Județean Cluj referitoare situația la rampa de la Pata Rât, susținând că instituția condusă în prezent de Mihai Seplecan este de fapt de vină pentru situația la acre s-a ajuns. Acesta a precizat totodată că acuzațiile  privind depozitarea unui număr mai mare de deșeuri decât cel permis ar fi false.

Citiți și: Seplecan vrea să obţină de la Ministerul Fondurilor Europene acordul pentru a cumpăra terenul pentru CMID

„Rampa de la Pata Rât putea funcționa până în anul 2017, având capacitatea necesară, an în care se sistează activitatea tuturor rampelor nefondate din România. CJ Cluj a raportat ca an de închidere 2012, an ce a fost cuprins în HG349/2005.

Obligația CJ Cluj era ca la data sistării depozitului neconform să deschidă prima celulă ecologică unde să se depoziteze deșeurile din Cluj-Napoca și județul Cluj. Constituirea noului Centru CMID este obligația legală a CJ Cluj. Deși lucrările la noul centru au început în anul 2012 nici până în prezent nu au finalizat acest centru, mai mult, acesta stagnează.

Citiți și: Seplecan despre criza deşeurilor: pasivitatea şi reaua credinţă a altora nu constituie fundamente legale pentru a pasa Consiliului Judeţean Cluj această problemă

Având în vedere cupla CJ Cluj, în luna februarie 2015, Agenția Națională de Mediu a cerut CJ Cluj să construiască o rampă provizorie ca urmare a acestei întârzieri a finalizării centrului nou.

Nerealizările CJ Cluj nu pot fi puse în sarcina firmei noastre care întotdeauna a fost de parte interesului clujenilor.

Citiți și: „Transhumanţa” gunoaielor: de la Cluj, la Alba şi acum la Oradea

Acuzele legate de existența unor cantități suplimentare față de anul 2014 care ar fi fost depozitate de către societatea noastră, sunt afirmații tendențioase făcute cu scopul de a ne discredita și de a ascunde incompetența CJ Cluj.

Nu putem accepta ca după moartea patronului și adminitratorului rampei, Vereș Eugen, în mod incalificabil și jignitor, CJ Cluj să dea vina pe o persoană decedată , care s-a luptat din răsputeri pentru a asigura un mediu curat în Cluj-Napoca și județ”, precizează Vereș.

În legătură cu cantitatea de gunoi care a fost depozitată la Pata Rât, acesta a precizat că a apelat la o firmă specializată care poate să determine cu exactitate acest aspect.

Distribuie:

Postaţi un comentariu