Noul centrul de informare turistică din Cluj: destinat turiştilor de pretutindeni, disponibil doar pentru români
Centrul Național de Informare și Promovarea Turistică Cluj își deschide marți porțile pentru cei care vor să cunoască mai bine zonele de interes din județ. Noul centru va funcționa în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei și beneficiază și de un domeniu online, care prezintă principalele atracții turistice din județ, dar numai în limba română.
Noul centru de informare turistică prezintă cele mai tentante şi frumoase obiective din judeţul Cluj dar şi câteva dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din Transilvania. Suprafața totală a noului centru de informare, care va funcționa în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei, este de 80 de metri pătrați și include, printre altele, un magazin de suveniruri din care turiștii vor putea cumpăra obiecte de artizanat care să le amintească de sejurul în Transilvania.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu din România care realizează un astfel de parteneriat și, potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu, instituția va beneficia de astăzi de un număr mai mare de vizitatori.
„Este un obiectiv foarte important pentru toată Transilvania. Cei care vin aici vrem să aibă cât mai multe informații și cât mai corecte. Vom încerca să conectăm acest punct de informare la cât mai multe baze de date pentru o cât mai bună informare. Toți vom avea de câştigat. Apariția acestui centru de informare oferă o nouă viziune în legătură cu ce înseamnă Transilvania și Clujul”, a declarat Horia Uioreanu.
Proiectul Centrului Național de Informare și Promovarea Turistică Cluj a costat mai bine de 450.000 de lei, dintre care aproximativ 300.000 reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.
La centrul de informare vor exista pliante de informare dar și patru computere de pe care turiștii vor putea afla locația celor mai interesante obiective turistice din Cluj dar și din Transilvania de Nord. Programul de funcționare va fi de marți până duminică, în intervalul orar 09.00-17.00 însă, momentan, la centru nu există o persoană cunoscătoare de limba maghiară, deși maghiarii constituie cel mai mare contingent de turiști străini care vizitează Clujul. În plus, site-ul www.cniptcluj.ro este disponibil doar în limba română.