Sute de iubitori de natură, în „pelerinaj” la Colibița Folk Fest

Folk sub cerul liber, pe malul lacului Colibița

Într-un cadru feeric, la doar doi pași de lacul Colibița, comuniunea om-natură funcționează perfect, fapt demonstrat de interesul manifestat de iubitorii muzicii folk din toată țara pentru festivalul Colibița Folk Fest.  Cu mic cu mare, artiști și tinere talente au urcat pe scena amplasată într-un luminiș, spre deliciul fanilor veniți pentru a se bucura de o bere rece, asezonată cu muzica preferată și un peisaj de neuitat.

Literalmente „la mijloc de codru des”, cunoscuți artiști ai fenomenului folk, au venit din București, Târgu Mureș, Iași, Sibiu și chiar din Germania pentru a urca pe scena festivalului Colibița Folk Fest, aflat în aceest an la cea de-a doua ediție.

Chiar dacă localnicii nu s-au înghesuit în fața scenei, sute de fani ai folkului au străbătut kilometri buni pentru a ajunge la Colibița. Bistrițeni, orădeni, sibieni, timișoreni și chiar câțiva turiști străini cazați la pensiunile din zonă s-au bucurat de prima seară a festivalului care se desfășoară în perioada 16-17 august.

Ionuț, din Botoșani, a trecut Carpații alături de soția și cele două fetițe pentru a-i vedea pe viu pe Vasile Șeicaru și Magda Pușkaș, și se declară încântat de atmosfera găsită în Ardeal:

„E un cadru natural foarte bun, aproape ca la Vama Veche. E prima oară când suntem aici și ne place foarte mult, am făcut și câteva drumeții. Sigur o să mai revenim!”.

Pe lângă artiștii consacrați aduși de organizatori, festivalul s-a dorit a fi un prilej de ieșire la rampă a tinerelor talente. Venită alături de tatăl ei, alături de care cântă de 3 ani, Patricia Thomits este la doar 11 ani o veterană titrată a acestui gen muzical și are planuri serioase pentru viitor:

„Nu știu dacă neapărat voi urma o școală de muzică, dar cu siguranță o să continui.  Încă nu am compus, dar am încercat să pun pe muzică anumite poezii. Am început să învăț să cânt la chitară”, a declarat micuța folchistă.

[nggallery id=86]

Tânăra artistă, originară din Sibiu, și-a făcut debutul pe scenă pe când avea doar 2 anișori, și de atunci își urmează tatăl, profesor la Școala Populară de Artă din Sibiu, prin toată țară: „ Ea cântă doar din plăcere, iubește foarte mult această muzică. Ea își alege ce vrea să cânte, eu nu particip doar o ajut să le pună într-o formă finală. E foarte important să ne ocupăm, ca artiști, de ceea ce rămâne în urma noastră. Și foarte puțini fac asta. O să ajungem să nu mai avem cui cânta”, a avertizat Florin Thomits.

Fanii muzicii folk au rămas lângă scenă până târziu în noapte pentru a-l primi așa cum se cuvine pe Vasile Șeicaru, ajuns la Colibița după un drum plin de peripeții. După ce a scăpat cu mare greutate de aglomerația de pe traseu, artistul și-a luxat piciorul, fapt ce nu l-a împiedicat câtuși de puțin să ofere celor prezenți o reprezentație de neuitat.

Cea de-a doua și ultima seară a festivalului o are în prim plan pe Magda Puskaș, care va fi precedată de un „open stage”, destinat celor care doresc să-și facă cunoscut talentul muzical.

Distribuie:

Postaţi un comentariu