Înainte de 1989 Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca găzduia Orășelul Copiilor și era o oază de liniște și relaxare pentru locuitorii municipiului. Apoi a intrat în administrarea Ministerului Transporturilor și uitarea a pus stăpânire pe aleile altădată pline de trandafiri și băncuțe.…
Citeste mai departe ›Categoria: Analize
Ai poftă de ceva exotic? Un restaurant clujean propune carne de piton, cangur, zebră, cămilă, ren sau crocodil
Dacă te-ai săturat de mâncarea tradiţională şi eşti deschis experimentelor culinare, vino la Cluj! Preparate din piton, cangur, zebră, cămilă, bizon, struţ, ren, homar sau crocodil sunt disponibile în cel mai nou restaurant deschis în oraş.…
Citeste mai departe ›Nu ratați noul număr Transilvania Reporter: „Avem nevoie şi de iarbă”
Primarul Emil Boc estimează în termeni de milioane de euro beneficiile indirecte aduse oraşului de festivalierii care au strivit iarba de pe Cluj Arena. Mulţi dintre ei au consumat iarbă şi în alte moduri, dar poliţiştii locali au conştientizat importanţa economică a participanţilor la festivalul din Parcul Central şi au fost îngăduitori.…
Citeste mai departe ›Untold #3 la final, concluzii la cald și un îndemn la dezbatere
Cu un foc de artificii, un show de senzație al lui Martin Garrix, 10 torturi în care publicul a „suflat” cu forța după reprezentația excentricului Steve Aoki și alte trei zile presărate cu premiere și noutăți, a treia ediție a festivalului de muzică electronică Untold a ajuns la final.…
Citeste mai departe ›Nu rataţi noul număr Transilvania Reporter: Începe! „Nu zî la nime`!”
Peste 300.000 de persoane vor lua parte în următoarele patru zile la o nouă ediție a unuia dintre cele mai așteptate evenimente ale verii. Povestea Untold Festival continuă cu al treilea capitol.…
Citeste mai departe ›Incursiune în paranormal. Există sau nu extratereştri în pădurea Hoia Baciu?
Când vine vorba de pădurea Hoia Baciu, prima întrebare care ne vine în minte, în mod inevitabil, este dacă acest loc este într-adevăr bântuit sau nu. Există extratereştri sau sunt doar scorniri ale imaginaţiei unor cercetători?…
Citeste mai departe ›Pas cu pas prin Clujul bântuit
De mai multe locuri din Cluj se leagă legende urbane care îți dau fiori pe șira spinării. Fantoma de la bibliotecă, stafiile care bântuie fosta temniță medievală a orașului, spiritele din Pădurea Hoia-Baciu sau spectrele de la Castelul Bánffy sunt numai câteva dintre acestea.…
Citeste mai departe ›Nu ratați noul număr Transilvania Reporter: „Iluzii, extratereștrii, fantome și călăi”
Anglia, Scoția, Irlanda ca și alte țări din lume sunt pline de localități care și-au folosit legendele misterioase ca pe niște magneți. Au stârnit curiozitatea oamenilor și au construit povești pentru a atrage atenția asupra lor.…
Citeste mai departe ›FOTO. Rin, singurul cangur de companie din România, locuiește la Cluj!
Se numește Rin, are 8 luni, iar de trei săptămâni are „buletin” de Cluj. Deocamdată locuiește în casă, împarte camera cu stăpânul său și se bucură de toată atenția acestuia, dar și a zecilor de curioși care l-au vizitat în ultimele săptămâni în cadrul noii sale case.…
Citeste mai departe ›Mâncare din toate colţurile lumii la Cluj
Fiecare loc din lume are un gust, gustul lui. Dar un oraș cosmopolit cum este Clujul, ce gust are? Ce mâncăruri îi atrag pe clujeni și ce noutăți i-au cucerit? Avem restaurante chinezești, turcești, japoneze, indiene, thailandeze, franțuzești, italiene, aproape toate bucătăriile lumii se amestecă pe „floașterul” clujean.…
Citeste mai departe ›Gulașul, copilul iubit al bucătăriei ungurești
La doi pași de aglomerata și atât de agitata Piezișă, restaurantul cu specific unguresc Miko, de pe strada Clinicilor a intrat într-un scurt proces de extindere, care se va încheia până când Clujul va fi acaparat de festivalul de muzică electronică, Untold.…
Citeste mai departe ›Călin Felezeu: La Cluj aş merge pe un mozaic culinar transilvan
Dacă, aşa cum se zice, dragostea trece prin stomac, dragostea faţă de un oraş precum Clujul trece şi ea prin stomac? Ce oferă oraşul pentru pântec şi pentru papilele gustative? Câteva răspunsuri are profesorul universitar Călin Felezeu, istoric, prodecan la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UBB, un împătimit şi un foarte bun cunoscător în ale bucătăriei.…
Citeste mai departe ›