Încă un record la Zilele Clujului

Bucătari internaţionali şi români au realizat cel mai mare cheesecake din România, în cadrul Zilelor Clujului ediţia 2015

Probabil cel mai popular desert din lume, cheesecake (prăjitură cu brânză) a fost preparatul zilei de duminică, în cadrul Zilelor Clujului. Administratorii unui restaurant din Cluj-Napoca şi-au propus, şi au reuşit, să doboare recordul naţional pentru cel mai mare cheesecake. Bucătarii s-au pus pe treabă şi au preparat o prăjitură cu brânză de 220 de kilograme, pentru care au fost nevoie de 200 kilograme de brânză, 20 kg de unt, 20 kg de smântână, 8, 5 kg gelatină, 8 kg zahăr, 6 kg remă de ciocolată și 2 kg de zahăr vanilinat. prajitura1

La nivel mondial cel mai mare cheesecake a fost gătit la data de 21 septembrie 2013 şi are un diametru de 2, 29 metri și o înălțime de 700cm. Deliciosul desert preparat la Cluj, în scop caritabil, a fost mai apoi împărţit în aproximativ 2.500 de porţii. Contra unei donaţii simbolice, fiecare pofticios a putut să guste din gustoasa prăjitură, veniturile fiind donate Asociaţiei Raluca – Centrul de Educaţie pentru Copii cu Sindorm Down.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Tavi says:

    Cam grea matematica asta:) Daca adunati cantitatile…
    Si blatul din ce ? sigur aveti toate ingredientele?

Postaţi un comentariu