Vaccinarea profesorilor clujeni începe de la 1 martie. Marinela Marc, șeful ISJ: ”Nu există un alt mijloc de a pune capăt pandemiei decât imunizarea”
Vaccinarea în masă pentru angajații din învățământ începe mâine, 24 februarie, la nivel național, iar până pe 10 martie, cadrele didactice ar urma să fie vaccinate cu prima doză, a anunțat astăzi Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.
Procesul de vaccinare nu se va mai face prin intermediul platformei informatice. Unitățile de învățămând vor face liste cu personalul care dorește să se vaccineze, listele vor fi ulterior transmise către inspectoratele școlare, iar de acolo către DSP-uri. Autoritățile se așteaptă ca în jur de 60.000 de angajați din învățământ să se vaccineze. Până în prezent, circa 42.000 de angajați din domeniu s-au vaccinat deja anti-Covid.
Centre de vaccinare doar în Cluj-Napoca
În ce privește județul Cluj, vor exista 3 centre cu 6 fluxuri de vaccinare, toate în municipiul Cluj-Napoca: Colegiul Tehnic de Transporturi ”Transilvania”, Școala Gimnazială “Ion Creangă” și Școala Gimnazială “Iuliu Hațieganu.
”Inspectoratul Școlar Județean Cluj a centralizat solicitările personalului din învățământul preuniversitar de a beneficia cu prioritate de vaccinare în centre dedicate acestei categorii de personal. Dintre angajații care nu erau deja programați sau care au dorit să se vaccineze mai repede decât erau programați, au solicitat vaccinarea 1.958 de persoane, care vor avea la dispoziție 4 fluxuri de vaccinare în centrele amenajate de primăria municipiului Cluj-Napoca
Programarea se va face începând de luni, 1 martie, după cum urmează: persoanele cu vârsta sub 55 de ani vor fi programate la Școala Gimnazială„Iuliu Hațieganu”și Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, iar persoanele cu vârsta peste 55 de ani vor fi programate la Școala Gimnazială„Ion Creangă”.
Până în prezent, la nivelul județului Cluj s-au programat pentru vaccinare pe platforma ROVACCINARE 4.645 de persoane (3.227 personal didactic, 1.218 personal didactic-auxiliar și nedidactic).
Consider că organizarea acestor fluxuri dedicate exclusiv pentru vaccinarea personalului din învățământ este o oportunitate binevenită, de care este recomandat să beneficieze toți angajații care doresc să se vaccineze și nu au reușit să se programeze pe platformă. Evident că vaccinarea este o opțiune personală, dar mă gândesc că toți cei care, inițial, aveau îndoieli cu privire la siguranța acestui proces, au avut posibilitatea să se informeze și să înțeleagă că nu există un alt mijloc de a pune capăt acestei pandemii decât eliminând, prin imunizare, numărul persoanelor la care să se instaleze virusul”, a declarat Marinela Marc, inspectorul școlar general al ISJ Cluj, pentru Transilvania Reporter.
De la începutul semestrului al II-lea, la nivelul județului Cluj 65 de elevi au fost confirmați cu noul coronavirus, iar în 82 de clase a fost suspendată activitatea și s-a trecut din nou la scenariul de învățare online.